Argeş: Trei copii au murit după ce au căzut într-un canal de evacuare

Trei copii din comuna argeşeană Băiculeşti au căzut într-un canal de evacuare al hidrocentralei din localitate şi au fost scoşi din apă de către pompierii militari. Aceştia au fost declaraţi morţi, vineri seară, după ce medicii de la Ambulanţă au încercat mai bine de o oră manevre de resuscitare.

490 afișări
Imaginea articolului Argeş: Trei copii au murit după ce au căzut într-un canal de evacuare

Argeş: Trei copii au murit după ce au căzut într-un canal de evacuare (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Trupurile neînsufleţite ale celor trei copii urmează să fie transportate la morga din Piteşti în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor morţii.

"Sunt trei băieţi, doi fraţi - unul de 11 ani, celălalt de 12 ani - şi un al treilea băiat de 11 ani. Cei de 11 ani erau colegi în clasa a cincea, celălalt băiat era elev în clasa a şasea. Cu toate eforturile medicilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, aceştia nu au putut fi salvaţi, au fost eforturi disperate, dar manevrele de resuscitare s-au dovedit fără succes", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, lt Mădălina Epure.

Trei elevi din Băiculeşti, judeţul Argeş, între care doi fraţi, au căzut, în condiţii încă neelucidate, într-un canal de evacuare al hidrocentralei din localitate. Iniţial, o localnică a auzit strigătele de ajutor ale unuia dintre cei doi fraţi, celălalt fiind în apă, cu faţa în jos şi cu ghiozdanul în spate, iar o rudă a femeii a sunat imediat la Serviciul Unic de Urgenţă 112.

"Am văzut un copil strigând după ajutor, era în apă, iar apoi am văzut un alt copil în apă cu ghiozdanul în spate şi cu faţa în jos. Un alt ghiozdan era la capul podului. Eu sunt cardiacă, m-am speriat foarte tare şi am fugit după ajutor. Am anunţat-o pe o nepoată de-a mea care a sunat la 112", a declarat femeia.

Ulterior, părintele unui al treilea copil, elev în clasa a cincea tot la şcoala din satul Valea Brazilor, comuna Băiculeşti, coleg cu cei doi fraţi, a reclamat lipsa copilului, care a fost găsit de către pompieri tot în apă, cu ghiozdanul în spate.

Cei trei copii sunt din comuna Băiculeşti şi învăţau la şcoala din satul Valea Brazilor.

Primele date arătau că doi dintre copii ar fi plecat mai devreme de la şcoală, ei optând să nu mai participe la ora de franceză. La podul din beton cu margini de fier străbătut zilnic în drum spre şcoală şi înapoi spre casă de către copii nimeni nu ştie ce s-a întâmplat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici