Asaltul de la Capitol Hill: fostul lider al Proud Boys, condamnat la 22 de ani de închisoare

Enrique Tarrio a încasat cea mai grea pedeapsă dintre „revoluţionarii” care au participat la acţiunea de pe 6 ianuarie 2021.

1037 afișări
Imaginea articolului Asaltul de la Capitol Hill: fostul lider al Proud Boys, condamnat la 22 de ani de închisoare

Asaltul de la Capitol Hill: fostul lider al Proud Boys, condamnat la 22 de ani de închisoare

„În acea zi, democraţia americană în sine a fost atacată, iar Enrique Tarrio a fost liderul absolut în spatele acelui atac”. Astfel, judecătorul Timothy Kelly a motivat pedeapsa la 22 de ani de închisoare, cea mai grea de până acum, pentru atacul comis asupra Capitoliului, pe 6 ianuarie, împotriva şefului grupării extremiste americane a Proud Boys.

Născut în 1984, din Miami, Tarrio a făcut nu a participat personal la revoltă, dar, pentru acuzare, a fost creierul uneia dintre cele mai negre zile din istoria Statelor Unite.

Ajunsese la Washington cu două zile mai devreme, când a fost oprit de poliţie cu două încărcături de puşcă de mare capacitate. În decembrie, participase la o demonstraţie în favoarea lui Donald Trump şi a ars un banner al mişcării Black Lives Matter.

„Nu sunt un fanatic. A face pagube sau a schimba rezultatul votului nu au fost obiectivele mele”, s-a căit liderul extremist. „Când merg acasă, nu mai vreau să am nimic de-a face cu politică, grupuri, activism sau manifestaţii”, a conchis Tarrio, care nu a reuşit să-l convingă pe judecător.

La sfârşitul lunii august, alţi lideri ai grupului care au participat activ la atac au fost condamnaţi: Joseph Biggs şi Zachary Rehl la 17 şi 15 ani; 10 ani pentru Dominic Pezzola, care a spart o fereastră a Senatului, şi 18 ani pentru Ethan Nordean, în vârstă de 33 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici