Asistent de la morgă, acuzat că percepe taxe celor care vin să-şi ridice rudele decedate

Patronul unei firme mortuare din Slatina îl acuză pe unul dintre asistenţii care lucrează la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina că, sub pretextul îmbălsămării şi autopsierii cadavrelor, le solicită bani celor care vin să-şi ridice rudele decedate în unitatea medicală respectivă.

1727 afișări
Imaginea articolului Asistent de la morgă, acuzat că percepe taxe celor care vin să-şi ridice rudele decedate

Asistent de la morgă, acuzat că percepe taxe celor care vin să-şi ridice rudele decedate

Patronul firmei mortuare Dinastia, din municipiul Slatina, Relu Stoica, îl acuză pe unul dintre asistenţii care lucrează la morga SJU Slatina că solicită bani aparţinătorilor care vin să-şi ridice rudele decedate în unitatea spitalicească.

"Sunt foarte multe probleme la SJU Slatina. S-a întâmplat de mai multe ori ca rudelor persoanelor decedate în spital să li se ceară câte două - 2,5 - trei milioane de lei vechi, în funcţie de cum sunt îmbrăcaţi. Banii sunt luaţi la ridicarea mortului", a declarat Relu Stoica.

Potrivit sursei citate, banii le sunt solicitaţi aparţinătorilor sub forma unei taxe pentru îmbălsămare şi autopsiere a cadavrelor.

"În această sumă percepută de domnul asistent Cătălin Stanciu intră îmbălsămarea şi autopsia. M-am interesat şi eu şi m-am uitat pe legi şi pentru cei care mor în spital nu se percepe niciun ban pentru îmbălsămare şi autopsie. Eu, personal, am cerut acordul conducerii spitalului să lipesc nişte bileţele la morgă prin care să le spun oamenilor că nu se percepe niciun ban pentru cei care mor în spital. Numai că domnul asistent le-a rupt", a mai spus Relu Stoica, patronul firmei Dinastia.

El spune că asistentul de la morga SJU Slatina şi-a deschis o firmă care activează în domeniul asigurărilor serviciilor mortuare.

"Mai este o problemă, asistentul şi-a deschis o firmă şi se ceartă cu cei care nu cumpără sicriul de la el", a mai spus Relu Stoica.

Asistentul Cătălin Stanciu susţine că bileţelele lipite în geamul de la morgă au fost, "probabil", luate de vânt.

"Nu am rupt niciun bilet de la morgă. Probabil le-a luat vântul. Să ştiţi că din punctul meu de vedere autopsia şi îmbălsămarea sunt gratuite, nu se plătesc. Şi eu am avut un deces în familie şi ştiu cum este", a declarat Cătălin Stanciu, care a dat un răspuns evaziv la întrebarea privind acuzaţiile patronului firmei mortuare la adresa sa.

Întrebat dacă deţine o firmă care asigură servicii mortuare, asistentul de la SJU Slatina a spus: "Am o firmă, dar nu are nicio importanţă".

Solicitat să ofere o opinie în legătură cu această situaţie, purtătorul de cuvânt al SJU Slatina, medicul Cristina Bontescu, a spus că în acest moment nu poate formula un punct de vedere al unităţii medicale întrucât conducera spitalului "se află într-o întrunire cu o comisie venită de la Bucureşti, de la minister".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici