Asistenta maternală acuzată că a omorât un copil, transferată la Jilava

Asistenta maternală din Bistriţa acuzată că a maltratat şi ucis un copil de patru ani, Marcela Făgărăşan, a fost transferată, joi, la Spitalul Peniteciar Jilava, unde va sta până i se va face examenul psihiatric la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici", din Capitală.

57 afișări
Imaginea articolului Asistenta maternală acuzată că a omorât un copil, transferată la Jilava

Asistenta maternală acuzată că a omorât un copil transferată la Jilava (Imagine: Mediafax Foto)

Subinspectorul Raluca Moldovan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, a declarat, joi, că este obligaţia IJP să o ducă pe femeie până la Jilava cu escortă.

Marcela Făgărăşan a fost arestată, în 22 august, pentru 29 de zile, pentru omor deosebit de grav, după ce copilul pe care îl avea în îngrijire, Lucian Rostaş (patru ani), a murit. Băieţelul s-a asfixiat mecanic cu un bol alimentar după ce a fost hrănit cu forţa. Examenul medico-legal a relevat faptul că micuţul a fost maltratat de femeie, care i-a cauzat răni grave pe tot corpul, rezultate din arsuri cu ţigara şi cu obiecte contondente.

Femeia a fost arestată pentru omor deosebit de grav, situaţie în care se impune examinarea psihiatrică a acesteia de către specialişti de la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici", documentul fiind obligatoriu în probatoriul pe care îl vor întocmi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Avocatul Sumitei Rostaş, mama naturală a copilului, Ingrid Alexandrescu, declara, miercuri, că prima examinare psihiatrică a legiştilor de la Bistriţa a arătat că femeia avea discernământ.

Marcela Făgărăşan va sta în Spitalul Penitenciar Jilava până va fi examinată de specialişti, iar apoi se va întoarce în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Mandatul său de arestare preventivă expiră în 21 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici