Asistentele care s-au fotografiat lângă patul unui bolnav, au demisionat

Trei asistente de la Institutul Clinic Fundeni, care s-au fotografiat lângă patul unui bolnav, au demisionat după ce imaginile au apărut în presă, iar cazul va fi luat în discuţie, marţi la prânz, de Comisia de Disciplină a Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România, filiala Bucureşti.

212 afișări
Imaginea articolului Asistentele care s-au fotografiat lângă patul unui bolnav, au demisionat

Asistentele care s-au fotografiat lângă patul unui bolnav au demisionat (Imagine: www.cancan.ro)

Modârjac Emanuela Mariana, Furnică Emilia Eugenia şi Ciobotaru Ioana Daniela s-au fotografiat, în ianuarie 2007, într-un salon al Institutului Clinic Fundeni lângă patul unui pacient aflat în stare gravă.

Imaginile au apărut în presă la sfârşitul săptămânii trecute, iar asistentele şi-au dat demisia imediat după ce fotografiile au fost făcute publice, potrivit preşedintelui Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România (OAMR), filiala Bucureşti, Gheorghe Georgescu.

Acesta a declarat pentru MEDIAFAX că OAMR s-a autosesizat în acest caz, urmând ca marţi la amiază să se întrunească Comisia de Disciplină pentru a-l discuta şi a le audia pe cele trei asistente.

Georgescu a precizat că imediat ce a apărut în presă acest incident a luat legătura cu directorul de îngrijiri şi cu asistenta şefă de la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni.

"Am discutat cu cele două şi am aflat că respectivele fotografii au fost făcute în ianuarie 2007. Asistentele au dus filmul la developat, iar fotograful a folosit imaginile ilegal, postându-le pe internet. Mai mult decât atât, în fotografiile respective apare şi un pacient care ar fi trebuit să aibă faţa acoperită întrucât trebuie păstrată confidenţialitatea bolnavului", a mai spus Georgescu.

Acesta a precizat că ancheta va continua până când se va afla care este vinovăţia asistentelor medicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici