Asociaţii şi patronate ciritică ordonanţa privind energia

Asociaţia Centrul Român al Energiei, prin membrii săi, principalele companii din sectoarele producţiei, transportului şi distribuţiei de energie, serviciilor energetice, îşi exprimă îngrijorarea privind efectele pe care ordonanţa le va avea în întreagă piaţă de energie.

283 afișări
Imaginea articolului Asociaţii şi patronate ciritică ordonanţa privind energia

„Regretăm lipsa de comunicare şi consultare autentică cu reprezentanţii industriei energetice, atât mediul de afaceri cât şi mediul asociativ. Estimăm că aplicarea ordonanţei va produce disfuncţionalităţi grave şi ireversibile la nivelul pieţei de energie şi implicit riscuri privind securitatea energetică şi a competitivităţii economice a României”, arată un comunicat al asociaţiei. .

Asociaţia constată „îndepărtarea de principiile şi planurile enunţate de Comisia Europeană, privind direcţiile legislative ale pieţei interne de energie”, de, setul de soluţii cu privire la soluţionarea prezenţei crize energetice, precum şi de la principiile de baza ale funcţionarii mediului de afaceri.

Radu Burnete, director executiv al Confederaţiei Patronale Concordia, spune, despre Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea OUG 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale, că este incredibil că apar astfel de acte normative „fără să le vadă nimeni, fără o minimă consultare publică sau un aviz al Consiliului Economic şi Social”.

„Suntem la a 3-a încercare de a găsi o rezolvare pentru o problemă care priveşte pe toată lumea. Cele două încercări de până acum de a găsi un cadru adecvat au lăsat mult de dorit. Guvernul şi Parlamentul sunt suverane şi trebuie să ia decizii în interesul tuturor cetăţenilor. O Ordonanţă de Urgenţă despre care nu ştia nimeni cu 2-3 zile înainte nu are cum să fie in interesul tuturor, atâta timp când nimeni nu a fost consultat. O Ordonanţă de urgenţă despre care află toată lumea din presă cu puţin timp înaintea adoptării nu respectă nici legea, nici interesul public. Concordia a cerut mereu un lucru simplu: să discutăm, să înţelegem, să existe transparenţă şi să avem ocazia, noi sau membrii noştri, să ne spunem opinia, în calitate de parteneri de dialog social. Toată lumea încearcă să înţeleagă ce s-a decis. Nu ştim decât frânturi şi nu avem nicio analiză. Ce e clar e că singurii responsabili, în cazul în care efectele vor fi dezastruoase, sunt cei care au trecut în acest fel un document crucial pentru toţi cetăţenii României”, a declarat Burnete.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici