ASPA Bucureşti: numărul câinilor capturaţi a crescut în luna mai

Numărul câinilor capturaţi de echipajele de prinzători ale ASPA a crescut în luna mai la 183, a anunţat marţi serviciul public din Bucureşti.

298 afișări
Imaginea articolului ASPA Bucureşti: numărul câinilor capturaţi a crescut în luna mai

ASPA Bucureşti: numărul câinilor capturaţi a crescut în luna mai

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor susţine că înmulţirea câinilor de pe străzi se explică prin faptul că „în fiecare primăvară sunt abandonaţi sute de pui nedoriţi, unii cu mame, alţii singuri”.

Cei mai mulţi câini capturaţi în ultima lună provin din cartiere nou construite care se învecinează cu terenuri întinse, nelocuite, sau zone cu depozite, societăţi comerciale sau şantiere unde câinii sunt folosiţi pentru pază. Aceşti câini fără deţinător, care nu sunt sterilizaţi, se pot înmulţi în voie şi contribuie la creşterea numărului de câini fără stăpân de pe domeniul public, avertizează ASPA.

Autorităţile mai spun că înmulţirea câinilor fără stăpân poate fi oprită doar prin sterilizare şi microcipare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
aspa,
câini,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici