Atribuirea sediului din Ghencea Institutului "Alexandru Darabonţ"- măsură de extremă urgenţă

Atribuirea sediului din Bulevardul Ghencea Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Protecţia Muncii "Alexandru Darabonţ" a fost o măsură urgentă şi absolut necesară, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ministrul Muncii, Paul Păcuraru.

7 afișări

Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru, a recunoscut că sediul din Bulevardul Ghencea 35A a fost construit iniţial pentru Oficiul pentru Migraţia Forţei de Muncă (OMFM).

"Această locaţie a fost construită iniţial de minister pentru Oficiu. Între timp s-au întâmplat două lucruri: nu mai au aceeaşi presiune publică (OMFM - n.r.) -deci nu mai există aceeaşi imensă solicitare care obliga la un sediu altundeva decât în Walter Mărăcineanu, unde deranjau pentru că era zonă centrală şi erau mulţi oameni care veneau din ţară şi creau o atmosferă neplăcută acolo, pentru că acesta a fost punctul de plecare al proiectului -şi Institutul de Cercetări, care nu poate fi nici desfiinţat, nici lăsat în stradă, pentru că e principala instituţie de specialitate care se ocupă, pe de o parte de domeniul securităţii muncii, pe de altă parte de aplicarea directivelor europene legate de muncă, de sănătate şi de securitate în muncă. Puşi în această situaţie, a trebuit să judecăm", aspus ministrul Muncii.

Astfel, întrucât, potrivit ministrului Păcuraru, presiunea de la OMFM a scăzut, iar Institutul risca să ajungă în stradă cu tot cu laboratoare şi cei peste 170 de salariaţi, s-a ajuns la această măsură.

"Institutul avea sediul într-un imobil care a fost retrocedat şi avea deja foarte multe somaţii, de foarte multă vreme şi practic nu mai aveau niciun fel de soluţii în ceea ce priveşte sediul. Atunci, analizând unde şi cum am putea găsi o soluţie, singura soluţie disponibilă a fost locaţia din Ghencea", a explicat Paul Păcuraru.

Ministrul a mai declarat că nu ştia că sediul OMFM a fost deja mutat, după cum au afirmat reprezentanţi ai instituţiei, întrucât noua locaţie nu este racordată la reţeauna de canalizare.

"Cu OMFM este o problemă legată de dialog şi nu am nicio vină în acest subiect. Ei nu se puteau muta pentru că nu aveau apă. Eu am fost la sediul din Ghencea şi am văzut stadiul lucrărilor. Săptămâna trecută am văzut că nu au conducta de apă trasă şi nu se puteau muta. Aveau o repartizare a birourilor, că am văzut nişte etichete pe uşă, dar nu se puteau muta pentru că nu aveau apă şi nu puteau folosi instalaţia sanitară. Nici acum nu ştiu dacă se poate lucra acolo", a mai spus ministrul Păcuraru.

Totodată, el a spus că este conştient de faptul că decizia luatăproduce nemulţumiri, însă a explicat că aceasta a fost singura soluţie.

"Şi eu aş fi nemulţumit, dar administraţia, Ministerul şi Guvernul au trebuit să găsească o soluţie pentru Institut. Nu a fost o intenţie de a atinge problemele OMFM, ci efectiv o problemă de extremă urgenţă şi extremă necesitate care trebuia rezolvată. Prin urmare, OMFM rămâne în Walter Mărăcineanu", a mai spus Paul Păcuraru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici