Au fost prinşi cei care au vandalizat zeci de morminte în Satu Mare

Doi adolescenţi de 16, respectiv 17 ani, au fost prinşi de poliţişti după ce au vandalizat zeci de morminte în Satu Mare. Cei doi sunt acuzaţi că au lovit, spart şi vopsit mai multe pietre funerare.

2102 afișări
Imaginea articolului Au fost prinşi cei care au vandalizat zeci de morminte în Satu Mare

Doi adolescenţi, prinşi de poliţişti după ce au vandalizat zeci de morminte în Satu Mare

Poliţiştii din Satu Mare au identificat autorii distrugerii a 56 de pietre funerare dintr-un cimitir din oraş, aceştia fiind doi minori, de 16, respectiv 17 ani, care s-au ales cu dosar penal pentru profanare de morminte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al IPJ Satu Mare transmis marţi, în cauză se fac, în continuare, cercetări sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

”În urma unor activităţi informativ-operative specifice desfăşurate marţi de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Satu Mare au fost identificate persoanele bănuite, că în noaptea de 2/3 noiembrie a.c., ar fi distrus 56 de pietre funeare Astfel, au fost identificaţi doi minori, de 16, respectiv 17 ani din judeţul Sau Mare. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de profanare de morminte în care se efectuează în continuare cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a comis fapta, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare”, se arată în comunicat.

Cei doi tineri au fost deja audiaţi, fiind aşteptată decizia procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

La finele săptămânii trecute, peste 50 de morminte dintr-un cimitir din Satu Mare au fost vandalizate, mai multe pietre funerare fiind lovite, sparte şi vopsite. Purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Paula Cochera, declara atunci corespondentului MEDIAFAX că cimitirul respectiv este închis după ora 20, dar fiindcă a fost Luminaţia, a fost lăsat deschis pe timpul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici