”Au vrut să sară pe geam”. Reacţie violentă a unor bolnavi de COVID-19 cu afecţiuni psihice, după internare

  • Zece bolnavi de Covid-19 din Centrul de Îngrijire şi Asistenţă de la Păclişa, din Huneadoara sunt trataţi într-o zonă special amenjată din centru.
  • Deşi au fost internaţi la Spitalul Judeţean din Deva, nu au putut rămâne acolo, au devenit violenţi.
1398 afișări
Imaginea articolului ”Au vrut să sară pe geam”. Reacţie violentă a unor bolnavi de COVID-19 cu afecţiuni psihice, după internare

”Au vrut să sară pe geam”. Reacţie violentă a unor bolnavi de COVID-19 cu afecţiuni psihice, după internare

"I-am adus la Deva şi au fost violenţi, s-au decompensat, sunt persoane cu afecţiuni psihice şi a trebuit să îi întorc în centru. Au făcut un mare scandal aici. Au tras de personal, de echipamente, au ridicat cu paturile, au vrut să sară pe geamuri, au avut numai probleme. A trebuit să îi ducem în mediul lor", a declarat pentru MEDIAFAX Vasilică Potecă, prefectul de Hunedoara.

Cinci membri ai personalului centrului au fost de asemenea testaţi pozitiv. Alte 100 de teste care au fost făcute au fost nergative. În total, sunt 136 de oameni internaţi la Păclişa.Prefectul spune că ancheta epidemiologică continuă şi nu se ştie deocamdată cine a dus virusul în centru. 

"S-au infectat de la una dintre cele cinci persoane, pentru că ei erau internaţi dinainte, aveau anumite afecţiuni psihice şi erau destul de periculoşi. Ei erau izolaţi în centru, virusul a fost adus din exterior", adaugă Vasilică Potecă.

Atât cei îngrijiţi în centru, cât şi personalul vor fi testaţi periodic, a mai spus prefectul. Cei de la Păclişa au fost depistaţi după ce au început testări în toate centrele din judeţ. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici