Autocar cu basarabeni plecaţi din Oradea, sechestrat de Poliţie în R. Moldova

Un autocar cu 20 studenţi şi elevi basarabeni care învaţă la Oradea şi care plecaseră, joi, spre Chişinău, a fost sechestrat de Poliţia din oraşul Călăraşi, aflat la circa 50 de kilometri de Chişinău, potrivit liderului studenţilor basarabeni din Oradea, Anatol Cojocari.

68 afișări
Imaginea articolului Autocar cu basarabeni plecaţi din Oradea, sechestrat de Poliţie în R. Moldova

Autocar cu basarabeni plecaţi din Oradea, sechestrat de Poliţie în R. Moldova (Imagine din arhivă; Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Preşedintele Asociaţiei Studenţilor şi Elevilor Basarabeni din Oradea, Anatol Cojocari, a afirmat, vineri, că a aflat această informaţie de la doi dintre colegii săi, aflaţi în autocar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, pasagerii autocarului, care mergeau spre casă, au fost arestaţi.

Cătălina Tomşa, una dintre studentele arestate, a declarat, pentru site-ul de ştiri unimedia.md, că deşi nu intenţionau să participe la protestele de la Chişinău, ci veneau acasă pentru Paşte, au fost arestaţi şi duşi la comisariatul de poliţie din oraşul Călăraşi, urmând să fie eliberaţi doar când vor veni părinţii să îi ia.

Potrivit lui Cojocari, liderul ASEB Oradea urma să fie sunat de colegi când ajungeau la Chişinău, însă acest lucru nu s-a întâmplat, iar colegii au telefoanele deconectate.

Conform sursei citate, printre pasagerii din autocar se afla şi o masterandă care are şi cetăţenie română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici