Autorităţile ar putea afla cine nu respectă carantina în funcţie de postările făcute pe Facebook şi Instagram

  • Guvernele ar putea recurge la bazele de date ale Facebook şi Instagram pentru a afla cine nu respectă carantina, scrie Daily Mail
  • În Italia, cei care studiază acest aspect spun că au identificat 30.000 oameni care nu au respectat restricţiile
  • Practic, ei analizează postările făcute de oameni pe reţelele sociale
2441 afișări
Imaginea articolului Autorităţile ar putea afla cine nu respectă carantina în funcţie de postările făcute pe Facebook şi Instagram

Autorităţile ar putea afla cine nu respectă carantina în funcţie de postările făcute pe Facebook şi Instagram

Italia ar putea recurge la analiza postărilor făcute de oameni pe conturile personale de pe reţelele sociale pentru a-i identifica pe cei care nu respectă carantina, scrie Daily Mail. Este vorba despre folosirea unui soft care identifică în pozele postate de oameni locuri publice din oraşe sau regiuni aflate în carantină. În acest timp, Rusia a instalat deja 100.000 camere cu soft de recunoaştere facială, iar în China acestea există de multă vreme.
 
Sursa citată scrie că softul folosit de specialiştii italieni a analizat jumătate de milion de fotografii în ultima lună şi a identificat 30 de mii de persoane care nu au respectat restricţiile.
 
Ghost Data, o companie americano-italiana, a pus la punct softul.
 
"Respectarea intimităţii este foarte importantă, este un drept fundamental. Cu toate acestea, este foarte important să sprijinim autorităţile în aceste timpuri de criză, pentru ca s-a ajuns într-un punct în care sute de oameni mor zilnic", a spus Andrea Stroppa, reprezentant al Ghost Data.
 
La nivel global sunt peste 450.000 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi peste 20.000 decedaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici