Autostradă între România şi Grecia prin Bulgaria. Mega-proiectul a fost discutat de premierii din cele trei ţări

O autostradă ce să lege România de Grecia prin Bulgaria în termen de cinci ani. Ministrul bulgar de Finanţe a făcut anunţul la "Forumul pentru conectivitatea Europei de Sud-Est" ce a avut loc la Salonic.

3150 afișări
Imaginea articolului Autostradă între România şi Grecia prin Bulgaria. Mega-proiectul a fost discutat de premierii din cele trei ţări

Autostradă între Grecia şi România prin Bulgaria. Mega-proiectul a fost discutat de premierii din cele trei ţări

 Proiectul unui astfel de coridor a fost discutat la începutul lunii octombrie şi de prim-miniştrii Bulgariei, Greciei şi României - Nikolay Denkov, Kyriakos Mitsotakis şi Marcel Ciolacu, în cadrul unei întâlniri la reşedinţa "Euxinograd" de lângă Varna, scrie publicaţia bulgară Mediapool. Proiectul nu ar include doar o austrostradă ci şi trasport feroviar şi conducte.

Bulgaria, Grecia şi România vor prevedea în bugetele lor garanţii în valoare totală de 6 miliarde de euro pentru realizarea proiectului de conectivitate a transportului şi a conductelor de la oraşul grec Salonic de la Marea Mediterană, prin Kavala, Alexandroupolis, apoi prin oraşele bulgare Burgas şi Varna până la Constanţa, potrivit Mediapool.

"Un rol cheie pentru infrastructura durabilă şi conectivitatea în Europa de Sud-Est îl joacă conexiunea nord-sud, prin construirea unei autostrăzi care va lega Grecia şi România prin Bulgaria. Sperăm că procedurile vor fi finalizate cât mai repede posibil şi că proiectul va fi finalizat în termen de cinci ani", a declarat ministrul bulgar de Finanţe, Asen Vassilev.

El se aşteaptă ca în câteva luni să fie semnat un acord între cele trei ţări.

Valoarea mega-proiectului nu este încă clară, dar Vassilev a precizat că partea bulgară va căuta fonduri de la Uniunea Europeană pentru a compensa costurile.

"Acest lucru este foarte important pentru comerţul dintre ţări, mai ales după războiul din Ucraina şi ceea ce se întâmplă în Gaza", a adăugat Vassilev.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici