AVERTIZARE METEO: Cod galben de ploi în Constanţa, Tulcea şi Călăraşi. COD GALBEN de precipitaţii mixte şi polei, în Bucureşti şi alte judeţe din sudul ţării

Judeţele Constanţa, Tulcea şi Călăraşi vor fi, de miercuri până joi la prânz, sub avertizare cod galben de ploi, iar în restul ţării vor fi ploi în sud şi sud-est, ninsori la munte, în nordul şi centrul Moldovei şi precipitaţii mixte în celelalte regiuni, în unele zone fiind posibil să se formeze polei.

6044 afișări
Imaginea articolului AVERTIZARE METEO: Cod galben de ploi în Constanţa, Tulcea şi Călăraşi. COD GALBEN de precipitaţii mixte şi polei, în Bucureşti şi alte judeţe din sudul ţării

Cod galben de precipitaţii mixte şi polei, în Bucureşti şi opt judeţe din sudul ţării (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit unei informări transmise de Administaţia Naţională de Meteorologie (ANM), de miercuri, ora 13.00, până joi, la ora 20.00, vor fi precipitaţii în toată ţara. În regiunile sud-estice şi în sudul extrem vor predomina ploile, în nordul şi centrul Moldovei, în zonele montane şi submontane vor fi mai ales ninsori, iar în restul teritoriului vor fi precipitaţii mixte.

"Se vor cumula cantităţi de apă de peste 10-15 l/mp. Local se va semnala polei. Vântul se va intensifica îndeosebi în regiunile sud-estice şi estice, cu rafale de 50-60 km/h", conform informării ANM.

Ploi însemnate cantitativ vor fi, de miercuri, ora 18.00, până joi, la ora 12.00, în Constanţa, Tulcea şi Călăraşi. În cele trei judeţe, avertizate cu cod galben, vor fi cantităţi de apă de 20-25 de litri pe metru pătrat şi izolat 40 de litri pe metru pătrat.

Cod galben de precipitaţii mixte şi polei, în Bucureşti şi opt judeţe din sudul ţării

Bucureştiul şi opt judeţe din sudul ţării sunt, miercuri dimineaţă, sub avertizare cod galben de precipitaţii mixte ce determină depuneri de polei, circulaţia fiind îngreunată pe drumurile naţionale din aceste zone.

Potrivit avertizării nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, până la ora 10.00 sunt sub avertizare cod galben de precipitaţii mixte şi polei Bucureştiul şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Călăraşi, Ialomiţa şi Prahova.

Avertizare cod galben a fost emisă şi pentru judeţele Dolj şi Olt, inclusiv municipiile Craiova, Bechet, Caracal şi Slatina, precum şi pentru sudul judeţului Vâlcea. În aceste judeţe, până la ora 11.00 vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie ce determină depuneri de polei.

Şi în judeţele Caraş-Severin, pe majoritatea arterelor de circulaţie, Teleorman, pe DN6 şi DN52 Crângu - Furculeşti, în judeţul Gorj, pe DE79 şi DJ661 (pe raza comunei Ţânţăreni), precum şi pe drumurile care tranzitează judeţele Dolj şi Olt s-a format polei, a anunţat Centrul Infotrafic din Poliţia Română.

Pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, carosabilul este umed de la kilometrul 80 până la 120, însă nu s-a format polei, iar pe A2 Bucureşti - Constanţa şi A4 Ovidiu - Agigea nu sunt probleme de trafic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici