Avionul repatriaţilor. Românii salvaţi din infernul spaniol

  • Aproape 300 de români s-au întors azi-dimineaţă în ţară din Spania, unde erau blocaţi de luni de zile
  • Alex Olah, baschetbalist care joacă în Spania, a fost şi el în avionul repatriaţilor
  • Mii de români sunt blocaţi în străinătate din cauza pandemiei
  • Margareta, o bunică de 81 de ani, s-a întors acasă după trei luni de aşteptare
3860 afișări

Baschebalistul român Alex Olah, care joacă la naţionala noastră şi a debutat sezonul acesta în Spania, a fost unul dintre cei aproape 300 de români care au ajuns azi-dimineaţă în ţară după luni de izolare în peninsula iberică.

„Am apucat să joc 5 luni, 6 luni, apoi s-a întâmplat această pandemie, după care s-a întrerupt campionatul”, a spus Alex Olah. 

Doamna Margareta are 81 de ani şi era în vizita la nepoata ei de la Madrid când Spania a fost îngenuncheată de coronavirusul care a ucis aproape 28 de mii de spanioli.

„La ea am stat mai mult. Trei luni, patru luni”, se destăinuie aceasta. 

Printre repatriaţii care au revenit astăzi în ţară se află şi Gică, un român care a încercat să se întoarcă în România încă de acum două luni. 

„Din martie. E al treilea bilet pe care-l cumpăr şi la ăsta am reuşit să plec”, a declarat acesta. 

Cei care şi-au revăzut astăzi ţara răsuflă uşuraţi, deoarece s-au chinuit luni de zile să revină.

De la începutul crizei coronavirus, din Spania au fost repatriaţi aproape două mii de conaţionali.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici