Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul copilului de 12 ani din Botoşani care cântărea doar 6 kg

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situaţia unui copil de 12 ani din judeţul Botoşani, care a ajuns la spital cântărind numai 6 kilograme, anunţă instituţia, într-un comunicat de presă.

1025 afișări
Imaginea articolului Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul copilului de 12 ani din Botoşani care cântărea doar 6 kg

TRAGEDIA de la Botoşani. Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul copilului de 12 ani care cântărea doar 6 kg

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22, art. 34, art. 49 şi art. 50 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, dreptul la ocrotirea sănătăţii, protecţia copiilor şi a tinerilor şi protecţia persoanelor cu handicap.

Inspectoratul de Poliţie Botoşani a deschis o anchetă după ce fata de 12 ani din Monoleasa, care cântărea doar 6 kilograme, internată în urmă cu trei săptămâni în secţia de ATI a Spitalului din Botoşani, a murit.

O anchetă a fost declanşată în cazul copilului de 12 ani subnutrit care în urmă cu două săptămâni a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul de Urgenţă din Botoşani şi care a murit în timp ce se afla sub tratament.

Medicii au anunţat că aceasta s-a născut cu encefalită cronică infantilă, cu tetrapareză spastică şi a ajuns la spital foarte deshidratată, cu enterocolită şi prezenta cel mai mare grad de malnutriţie.

Autorităţile au stabilit că în cazul celorlalţi copii aflaţi în familie nu se impune luarea unor măsuri de protecţie, aceştia fiind bine îngrijiţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici