Avocatul Poporului vine cu explicaţii suplimentare legate de pensia specială, principala acuzaţie a PNL pentru revocarea sa

Avocatul Poporului, Renate Weber, a precizat, marţi, că nu va beneficia de pensie specială, deoarece nu are un stagiu de cotizare de 15 ani la sistemul public de pensii, ci, fiind avocat, este exclusiv beneficiara unei pensii plătite din fondurile Casei de Asigurări a Avocaţilor.

6811 afișări
Imaginea articolului Avocatul Poporului vine cu explicaţii suplimentare legate de pensia specială, principala acuzaţie a PNL pentru revocarea sa

Avocatul Poporului vine cu explicaţii legate de pensia specială, principala acuzaţie a PNL pentru revocarea sa

„Avocatul Poporului nu va beneficia de pensie specială. Pentru a putea beneficia de pensie de serviciu/specială, Avocatul Poporului trebuie să aibă un stagiu minim de cotizare la sistemul public de pensii de 15 ani, conform art. 2 lit. c) şi art. 53 alin. (2) din Legea nr. 263/2010”, se arată într-un comunicat de presă al Avocatului Poporului.

Potrivit sursei citate, Renate Weber, nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de legea sistemului unitar de pensii publice, pe considerentul că nu are un stagiu de cotizare de 15 ani la sistemul public de pensii.

„Renate Weber, în calitate de avocat în Baroul Bucureşti a contribuit la constituirea fondurilor de pensii din cadrul Casei de Asigurări a Avocaţilor. Prin urmare, Renate Weber este exclusiv beneficiara unei pensii plătite din fondurile Casei de Asigurări a Avocaţilor (instituţie de drept privat). În aceste condiţii, orice alte prevederi speciale referitoare la dreptul de pensie al doamnei Renate Weber sunt inaplicabile”, se mai arată în comunicat.

PNL a depus luni la Parlament cererea de revocare a Avocatului Poporului, Renate Weber. În solicitare se menţionează că ea va beneficia de pensie de serciviu, aceasta urmând să fie impozitată cu 85%, potrivit legii atacată la CCR de aceasta.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a atacat joi la Curtea Constituţională legea adoptată miercuri de Camera Deputaţilor privind impozitarea cu până la 85% a tuturor pensiilor speciale din România. Ea a explicat pentru MEDIAFAX că, deşi se numeşte taxarea pensiilor, este de fapt o dublă impozitare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici