BAC 2015, a doua sesiune: Peste 26.000 de absolvenţi au susţinut, miercuri, proba obligatorie a profilului

Peste 26.000 de absolvenţi de liceu au susţinut, miercuri, proba obligatorie a profilului la bacalaureat, la care au fost înscrişi 33.314 candidaţi, informează Ministerul Educaţiei.

299 afișări
Imaginea articolului BAC 2015, a doua sesiune: Peste 26.000 de absolvenţi au susţinut, miercuri, proba obligatorie a profilului

Peste 26.000 de absolvenţi au susţinut, miercuri, proba obligatorie a profilului la bacalaureat

Potrivit unui comunicat al instituţiei, 26.396 de absolvenţi de clasa a XII-a au participat miercuri la proba obligatorie a profilului (matematică pentru absolvenţii profilului real şi istorie pentru cei de la profilul umanist), din cadrul examenului naţional de bacalaureat, sesiunea august - septembrie 2015, în timp ce 6.918 dintre cei înscrişi nu s-au prezentat.

Pentru că au recurs la fraude sau tentative de fraudă, 34 de candidaţi au fost eliminaţi din examen, arată Ministerul Educaţiei, în comunicatul de presă.

Testele scrise din această sesiune se încheie vineri cu proba la alegere a profilului şi specializării (biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică şi argumentare, psihologie şi sociologie), la care s-au înscris 36.657 de candidaţi.

Rezultatele vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 4 septembrie.

Sesiunea a doua a examenului de bacalaureat din acest an a început pe 17 august, cu probele orale şi de competenţe, care s-au încheiat în 21 august. La aceste probe, candidaţii au primit calificative, care nu le vor afecta media la bacalaureat. Candidaţii care la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale au refuzat să răspundă sau să rezolve subiectele propuse nu pot participa la probele scrise, întrucât se consideră că nu au susţinut probele orale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici