REZULTATE BAC 2019. Edu.ro | Notele pe care le-au luat elevii, AFIŞATE/ Când se depun contestaţiile

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2019 vor fi publicate, luni, până la ora 12:00 pe site-ul edu.ro. După această oră, absolvenţii clasei a XII-a pot depune contestaţiile, iar rezultatele finale ale Bacalaureatului urmează să fie afişate sâmbătă, 13 iulie.

2862 afișări
Imaginea articolului REZULTATE BAC 2019. Edu.ro | Notele pe care le-au luat elevii, AFIŞATE/ Când se depun contestaţiile

BAC 2019 | Rezultatele vor fi publicate luni, până la ora 12:00

Afişarea rezultatelor pe judeţe. Principalele judeţe unde au dat examen elevii de clasa a XII

Afisarea rezultatelor examenului de Bacalaureat

Afişarea primelor rezultate ale examenului de Bacalaureat 2019, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie, până la ora 12:00, arată calendarul Ministerului Educaţiei.

Contestaţiile la examenul de Bacalaureat 2019 pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00.

Între 9 şi 12 iulie vor fi rezolvate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 13 iulie.

Candidaţii care nu au promovat în prima sesiune a examenului de BAC 2019 se pot înscrie pentru a doua sesiune de examen, în perioada 15 - 19 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  • susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise ale examenului de BAC.

Peste 136.000 de candidaţi, 116.316 din promoţia curentă şi 19.771 din promoţiile anterioare, s-au înscris pentru a susţine prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2019.

Când se depun contestaţiile pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat

Depunerea contestaţiilor pentru prima sesiune a examenului de bacalaureat 2019 se va face între orele 12:00 şi 16:00 în ziua publicării rezultatelor pe site-ul edu.ro, in data de 8 iulie. În perioada 9-12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie.

SUBIECTELE PRIMEI SESIUNI A  BACALAUREATULUI 2019 

Română

Elevii care au susţinut proba de limba română a examenului de bacalaureat au avut, la subiectul 3 de realizat un eseu pe baza unui text aparţinând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga pentru profilul Real şi Tudor Arghezi sau Ion Barbu la Uman.

La primul subiect, elevii au avut de realizat un eseu argumentativ privind pregătirea pentru un discurs şi exerciţii la pe text la prima vedere. Textul la prima vedere a fost „Amintiri de la Junimea din Iaşi", de George Panu.

Subiectul al doilea a fost comun pentru ambele profile: perspectiva narativă dintr-un text de Mihail Sadoveanu, un fragment din „Venea o Moară pe Siret”.

Matematică

Absolvenţii clasei a XII-a, de la profilul Real, au avut de rezolvat la proba la Matematică din cadrul examenului de Bacalaureat la ultimul subiect, care are gradul cel mai ridicat de dificultate, exerciţii cu derivate şi cu integrale.

La primul subiect, elevii care au susţinut proba la Matematică au avut de rezolvat 6 exerciţii cu ecuaţii, o probabilitate şi de demonstrat că un număr este întreg. Subiectul al II-lea a constat în rezolvarea unor exerciţii pe baza unei matrice şi pe baza unui polinom.

În plus, absolvenţii de la profilul Real au avut de rezolvat la Bacalaureat o serie de exerciţii pe baza unor funcţii.

Istorie

Absolvenţii clasei a XII-a de la profilul umanist au avut de elaborat, la subiectul al III-lea al Bacalaureatului 2019, un eseu de două pagini despre spaţiul românesc în Evul Mediu.

La subiectul I, absolvenţii profilului umanist au avut de rezolvat cerinţe pe baza a două texte din volumele: A - „O istorie sinceră a poporului român - F. Constantiniu” şi B - „Istoria României” - M. Bărbulescu, D. Deletant, K. Hitchins, S. Papacostea.

Subiectul II a conţinut un set de cerinţe pe baza unui text din volumul „Istoria ilustrată a româilor pentru tineri” - I. A. Pop.

Subiectul III a constat  în elaborarea unui eseu de două pagini despre spaţiul românesc în Evul Mediu, având în vedere anumite cerinţe.

BAC 2019. Calendarul sesiunii din toamnă

În perioada 15-19 iunie, candidaţii se pot înscrie pentru sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat. Pe 26 iunie, acelaşi lucru îl pot face şi absolvenţii care au promovat examenele de corigenţe.

Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română - proba Ea) - se va desfăşura pe 21 august. O zi mai târziu, pe 22 august, se va desfăşura şi proba scrisă la limba şi literatura maternă - proba Eb).

Pe 23 august, candidaţii înscrişi în sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat vor susţine proba obligatorie a profilului - proba Ec) - adică Istorie şi Matematică.

Următoarea şi ultima probă scrisă a sesiunii din toamnă a examenului de Bacalaureat se va desfăşura pe 26 august. Aceasta este proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - Geografie, Sociologie, Logică, Informatică, Chimie sau Anatomie - Biologie.

În zilele de 27 şi 28 august se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A, urmând ca pe 29 august să se ţină evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B.

Proba D - evaluarea competenţelor digitale, se va desfăşura pe între 30 august şi 2 septembrie.

Proba finală a sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat 2019 se va desfăşura în perioada 2-3 septembrie. Este vorba despre evaluarea competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională - proba C.

Rezultatele examenului de Bacalaureat pentru sesiunea din toamnă

Afişarea rezultatelor la problele scrise se va face pe data de 3 septembrie, până în ora 12:00. Candidaţii nemulţumiţi de notele primite la cea de-a doua sesiune de bacalaureat vor putea să depună contestaţii între orele 12:00 şi 16:00. Până pe 6 septembrie, profesorii vor rezolva contestaţiile.

Rezultatele finale ale celei de-a doua sesiuni de bacalaureat se vor afişa pe data de 7 septembrie 2019, pe site-ul edu.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici