BACALAUREAT 2012, sesiunea de toamnă: Cei mai mulţi candidaţi, începători la folosirea calculatorului

Cei mai mulţi candidaţi de la proba de competenţe digitale a bacalaureatului, respectiv 4.542, au obţinut certificate de competenţă la nivel de începător, 4.385 - la nivel mediu, 1.823 - de utilizator avansat şi doar 614 - de utilizator experimentat, informează Ministerul Educaţiei.

763 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2012, sesiunea de toamnă: Cei mai mulţi candidaţi, începători la folosirea calculatorului

BACALAUREAT 2012, sesiunea de toamnă: Cei mai mulţi candidaţi, începători la folosirea calculatorului

Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) a finalizat raportul statistic privind desfăşurarea probei de evaluare a competenţelor digitale (23-24 august) din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat 2012.

Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, la această probă au fost evaluaţi 13.938 de elevi (83,33%) din totalul celor înscrişi. Un număr de 2.323 de candidaţi (16,67%) nu s-au prezentat, iar unul a fost eliminat, din cauza tentativei de fraudă.

După evaluarea lucrărilor, 4.542 de elevi (32,59%) au obţinut certificate de competenţă la nivel de începător, 4.385 de elevi (31,46%) au intrat în posesia certificatelor care atestă utilizarea computerului la nivel mediu, 1.823 de elevi (13,08%) au obţinut certificate de utilizator avansat, iar 614 elevi (4,41%) certificate de utilizator experimentat. Un număr de 250 de elevi nu au primit calificative.

Conform reglementărilor în vigoare, candidaţii care obţin între 0 şi 10 puncte primesc un certificat de atestare a competenţelor digitale pe care se notează punctajul, însă fără acordarea unui nivel de competenţă.

Rezultatele la proba de evaluare a competenţelor digitale nu se exprimă prin note sau prin calificative de tip admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu.

Bacalaureatul continuă miercuri cu proba scrisă obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc, vineri, 31 august.

În 2 septembrie, până la ora 16.00, vor fi afişate primele rezultate şi vor fi depuse contestaţiile (16.00 - 20.00).

Rezultatele finale vor fi afişate în 5 septembrie.

Potrivit Ministerului Educaţiei, numărul total de candidaţi care s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat în sesiunea august-septembrie este de 99.111.

Promovabilitatea la sesiunea din toamnă a bacalaureatului din 2011 a fost de 16,8%.

Anul acesta, la prima sesiune a examenului de bacalaureat, au promovat 44,41% dintre candidaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici