BACALAUREAT 2013: Peste 200 de candidaţi au trecut examenul după contestaţii în Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu

Un număr de 215 candidaţi care obţinuseră medii sub 6 la bacalaureat în judeţele Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu şi Teleorman au reuşit să promoveze examenul după ce lucrările le-au fost recorectate, în timp ce în Călăraşi un singur candidat a luat examenul după contestaţii.

159 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2013: Peste 200 de candidaţi au trecut examenul după contestaţii în Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu

BACALAUREAT 2013: Peste 200 de candidaţi au trecut examenul după contestaţii în Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Numărul candidaţilor care au susţinut examenul de bacalaureat în judeţul Argeş şi care au fost declaraţi admişi după analizarea contestaţiilor este de 74.

Astfel, conform datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, Daiana Toboiu, promovabilitatea în acest judeţ a crescut de la 62,93 la sută la 64,34 la sută.

În total au fost depuse 1.471 contestaţii, dintre care 563 au fost admise. Cele mai multe dintre notele modificate au crescut, astfel încât după reverificarea lucrărilor se înregistrează 423 de note mai mari decât cele iniţiale şi 134 de note mai mici. Numărul candidaţilor respinşi a scăzut de la 1.933 înainte de contestaţii la 1.859 după contestaţii.

În judeţul Prahova, după recorectarea lucrărilor ca urmare a contestaţiilor depuse promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut, de la 64,78 la sută la 65,86 la sută, conform datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Astfel, după soluţionarea celor 1.584 de contestaţii 60 de candidaţi care iniţial fuseseră respinşi au promovat examenul de bacalaureat.

În Dâmboviţa, 33 de candidaţi care fuseseră respinşi la examenul de bacalaureat au promovat după ce au depus contestaţii, iar lucrările lor au fost reevaluate, primind note mai mari.

Potrivit inspectorului general adjunct Ovidiu Băsceanu, procentul de promovabilitate a crescut după contestaţii,de la 50,63 la 51,49. Rezultatele finale după prima sesiune a bacalaureatului de anul acesta arată că în judeţul Dâmboviţa 1.972 de absolvenţi au luat bacalaureatul, iar 1.846 au fost respinşi la acest examen.

Inspectorul şcolar Ovidiu Băsceanu a precizat că la contestaţii au fost numeroase cazuri în care notele au crescut cu câte jumătate de punct, fără a modifica însă semnificativ procentul celor promovaţi, întrucât a fost vorba despre candidaţi care promovaseră deja examenul şi care au considerat că lucrările lor ar fi trebuit evaluate cu note mai mari.

În judeţul Dâmboviţa au fost depuse 883 de contestaţii după afişarea mediilor la examenul de bacalaureat, aproape jumătate dintre acestea fiind contestaţii la notele primite la proba de Limba română.

În judeţul Giurgiu, 12 candidaţi care au susţinut examenul de bacalaureat în această sesiune au reuşit să promoveze examenul în urma contestaţiilor.

Astfel, conform datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu, prin promovarea celor 12 candidaţi în acest judeţ se înregistrează un procent de promovabilitate de 38,79, faţă de procentul iniţial de 38,14.

În judeţul Giurgiu au fost depuse, în urma afişării rezultatelor la examenul de bacalaureat, 467 de contestaţii, cele mai multe, respectiv 164, fiind depuse la Limba română.

În Teleorman, 36 de absolvenţi de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat şi care iniţial au fost respinşi au reuşit să promoveze examenul după contestaţii, procentul de promovabilitate crescând astfel cu un punct.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, numărul celor care au promovat examenul de bacalaureat în acest judeţ a crescut de la 1.360 la 1.396 după contestaţii. Astfel, procentul de promovabilitate, care iniţial a fost de 44,10, a crescut la 45,27.

Din totalul de 765 de contestaţii depuse, 235 au fost admise, notele fiind modificate fie în plus, fie în minus. Cea mai mare diferenţă între o notă iniţială şi cea modificată a fost de aproape trei puncte în plus, au declarat sursele citate.

La Călăraşi, un singur candidat care obţinuse o medie mai mică de 6 şi care a depus contestaţie după examenul de bacalaureat a fost declarat admis în urma reevaluării tezei, în acest judeţ două treimi din note fiind modificate în minus după recorectarea lucrărilor.

Potrivit şefului comisiei de bacalaureat din Călăraşi, Tudor Constantin, în acest judeţ au fost depuse 253 de contestaţii, dintre care 59 au fost admise, notele fiind modificate fie în plus, fie în minus. Cele mai multe note, respectiv aproape două treimi dintre cele modificate, au fost schimbate în minus. Astfel, din totalul de 59 de contestaţii admise, 39 de note au fost scăzute în urma reverificării tezelor, însă nu au existat candidaţi care să fi luat iniţial examenul şi să fi fost respinşi ulterior.

În judeţul Călăraşi, 53,35% dintre candidaţii care au susţinut examenul de bacalaureat au promovat.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici