Bacalaureat 2020: Începe loteria subiectelor care pică la BAC. Unii elevi îşi pun speranţa în anul electoral şi în coronavirus

  • Pentru că este an electoral şi pandemie, Mihnea şi Mara speră să primească subiecte uşoare la Bacalaureat
  • Roxana crede că nu va fi vreo diferinţă faţă de anii precedenţi pentru că trebuie să se facă o partajare între elevi
  • Peste 150.000 de elevi vor susţine, luni, prima proba scrisă a Bacalaureatului, cea la limba română
6230 afișări

În pragul Bacalaureatului, Mihnea şi Mara se simt pregătiţi să înfrunte examenele şi se aşteaptă la subiecte mai uşoare decât în anii trecuţi pentru că este an electoral şi pandemie de Covid-19. Mihnea a fost deja acceptat la o universitate din Olanda, iar Mara vrea să se facă medic.

„Luând în considerare pandemia şi că este an electoral, nu cred că o sa vrea să ne bage prea mult în dificultate. Prin greu, eu înţeleg să ne reducă, la subiectul al III-lea, opţiunile”, explică Mihnea.

CITEŞTE AICI: Bacalaureat 2020. Detalii de ULTIMĂ ORĂ de la Ministerul Educaţiei

Mara crede că „o să fie mai uşor decât în ultimii patru ani pentru că a fost şi situaţia asta cu carantina şi  ne-a dat peste cap . Şcoala online, pe mine, nu prea m-a ajutat.”

În schimb, Roxana este convisă că subiectele vor fi asemănătoare cu cele din alţi ani pentru că trebuie să se facă o diferenţă între elevii care au învăţat şi cei care nu.

„Eu zic că o să fie un nivel normal, nu o să fie nici ceva foarte uşor, nici ceva foarte greu pentru că totuşi trebuie să se facă o diferenţiere între elevi. Nu poate să ne dea la toţi la fel de greu sau la fel de uşor.”

Pentru prima sesiune a Bacalaureatului, s-au înscris peste 150.000 de elevi. Miercuri, aceştia vor susţine proba de profil, matematică sau istorie, iar vineri, va avea loc proba la alegere. Pe 30 iunie vor fi afişate rezultatele.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici