Bacalaureatul la Limba maternă a fost susţinut de aproape 6.500 de elevi, cei mai mulţi maghiari UPDATE

  • Proba scrisă la Limba maternă a fost susţinută, marţi, de aproape 6.500 de elevi.
  • Peste 5.500 au dat examenul în limba maghiară, potrivit Ministerului Educaţiei.
  • Ministerul anunţă că un singur candidat a fost eliminat pentru fraudă în examen.
682 afișări
Imaginea articolului Bacalaureatul la Limba maternă a fost susţinut de aproape 6.500 de elevi, cei mai mulţi maghiari UPDATE

Bacalaureatul la limba maternă este susţinut de aproape 6.500 de elevi, cei mai mulţi maghiari

UPDATE Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) a precizat marţi, după susţinerea probei la limba maternă, faptul că nu s-au prezentat la examen 79 de candidaţi. În plus, nu au fost cazuri de candidaţi cu temperatura peste 37.3̊ C. Totodată, pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un singur candidat din judeţul Bihor.

„Marţi, 23 iunie, absolvenţii clasei a XII-a, care au studiat într-o limbă a minorităţilor naţionale (croată, italiană, germană, maghiară, slovacă, sârbă, ucraineană sau turcă), au susţinut proba scrisă la disciplina Limba şi literatura maternă. 
Au fost prezenţi 6.399 de candidaţi”, a transmis MEC.â
 

Proba scrisă la Limba şi literatura maternă din cadrul examenului de Bacalaureat este susţinut de 6.479 de candidaţi.

Dintre aceştia, la maghiară s-au înscris 5.540 de candidaţi, la germană – 782, la slovacă – 32, la sârbă – 13, croată – 5, turcă – 4, ucraineană – 80, italiană – 23.

Urmează, pe 24 iunie 2020. Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă, iar 25 iunie 2020 – Proba la alegere a profilului – proba E d) – proba scrisă.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie (până în ora 12.00).

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00 – 20.00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8.00 – 12.00 şi pot fi depuse şi transmise şi prin mijloace electronice.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici