Bacău: Pârtia de schi de la Slănic Moldova, o investiţie de 5,6 milioane euro, deschisă publicului

Pârtia de schi din staţiunea Slănic Moldova, judeţul Bacău, prevăzută cu telescaun, instalaţie de înzăpezit artificial şi nocturnă, va fi deschisă pentru prima dată la sfârşitul săptămânii, după ce pentru realizarea acesteia s-au investit 5,6 milioane euro, bani de la UE şi Consiliul Judeţean Bacău.

1896 afișări
Imaginea articolului Bacău: Pârtia de schi de la Slănic Moldova, o investiţie de 5,6 milioane euro, deschisă publicului

Bacău: Pârtia de schi de la Slănic Moldova, o investiţie de 5,6 milioane euro, deschisă publicului (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Iubitorii de sporturi albe, în special cei din zona Moldovei, se vor putea bucura, începând de vineri, de pârtia de schi "Nemira”, care va fi deschisă pentru prima dată publicului, de la recepţia făcută în primăvara acestui an, în staţiunea băcăuană Slănic Moldova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cu o investiţie de 5,6 milioane de euro, bani de la Uniunea Europeană şi Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, pârtia este una dintre cele mai moderne din România, fiind prevăzută cu telescaun, instalaţie de înzăpezit artificial şi nocturnă.

"Conform procedurilor, au fost realizate toate verificările care se impun la instalaţia de telescaun şi cea de zăpadă artificială. S-a început bătătoritul zăpezii astfel încât, până vineri, pârtia să se încadreze în parametri normali pentru schiat. Să sperăm că o să ţină zăpada şi nu o să se încălzească pentru a ne da planurile peste cap”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX directorul Serviciului Public Judeţean pentru Promovarea Turismului şi Coordonarea Activităţii de Salvamont Bacău, Romil Botezatu.

Tarifele stabilite de Consiliul Judeţean Bacău pentru acest sezon rece la instalaţia de telescaun a pârtiei de la Slănic Moldova sunt cuprinse între 5 lei de persoană, pentru o singură urcare, şi 100 de lei, abonament pentru două zile. Copiii, elevii şi studenţii vor beneficia de reducere, respectiv 3 lei o singură urcare şi 60 de lei abonamentul pentru două zile.

Cu o lungime de 1.414 metri, o lăţime medie de 38 de metri şi o diferenţă de nivel de 240 de metri pârtia este încadrată în categoria celor uşoare şi, implicit, îi conferă acesteia un grad de atractivitate deosebit de ridicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici