Băiatul care a murit în implozia Titan luase cu el un cub Rubik pentru a doborî un record

Suleman Dawood, băiatul în vârstă de 19 ani care a pierit în implozia Titan, îşi luase cu el un cub Rubik pentru a încerca să stabilească un record mondial, conform declaraţiilor mamei sale într-un interviu acordat BBC.

1733 afișări
Imaginea articolului Băiatul care a murit în implozia Titan luase cu el un cub Rubik pentru a doborî un record

Suleman Dawood şi-a dorit să doboare un record mondial şi a făcut o cerere la Guinness World Records. Tatăl său, Shahzada, care a murit şi el în acelaşi incident, a adus cu el un aparat foto pentru a surprinde momentul în care fiul său reuşea performanţa.

Christine Dawood, mama lui Suleman, şi fiica lor se aflau pe nava de sprijin Polar Prince când au aflat că s-a pierdut legătura cu Titan.

Într-un prim interviu, femeia a povestit că intenţionau iniţial să meargă să vadă epava Titanicului, însă călătoria a fost anulată din cauza pandemiei de COVID-19. Cu toate acestea, l-au susţinut pe Suleman în dorinţa lui de a merge.

Pe lângă Suleman şi tatăl său, alte trei persoane au murit în submersibil: Stockton Rush, directorul executiv al OceanGate, care deţinea Titan, omul de afaceri britanic Hamish Harding şi Paul-Henry Nargeolet, fost scafandru al marinei franceze şi explorator renumit.

Mama lui Suleman a menţionat că fiul său era pasionat de cubul Rubik şi îl purta mereu cu el, uimindu-i pe cei din jur cu abilitatea sa de a-l rezolva în doar 12 secunde. Spunea, conform mamei sale: "Voi rezolva Cubul Rubik la 3.700 de metri sub apă, la Titanic".

Suleman era student la Universitatea Strathclyde din Glasgow, Marea Britanie, iar tatăl său, Shahzada Dawood, provenea dintr-o familie bogată din Pakistan.

Familia se afla la bordul Polar Prince în ziua de Ziua Tatălui, iar înainte ca Shahzada şi Suleman să se urce în submersibil, s-au îmbrăţişat şi au făcut glume.

Dawood a descris pasiunea soţului său faţă de lumea înconjurătoare şi curiozitatea sa contagioasă, care făcea ca familia să se uite la documentare după cină.

În timp ce operaţiunea de căutare şi salvare trecea de la speranţă la disperare, mama şi sora lui Suleman au rămas pe Polar Prince.

Vorbind despre fiul ei, doamna Dawood a spus că Suleman iubea atât de mult cubul Rubik, încât îl purta cu el peste tot, uimind privitorii prin rezolvarea puzzle-ului complex în 12 secunde.

"Cred că mi-am pierdut speranţa când au trecut de 96 de ore", a spus Dawood. Atunci, ea a trimis un mesaj familiei sale: "Am spus: Mă pregătesc pentru ce e mai rău".

Familia s-a întors la St John's sâmbătă, iar duminică a ţinut o rugăciune funerară pentru Shahzada şi Suleman.

Dawood a declarat că ea şi fiica ei vor încerca să înveţe să termine cubul Rubik în onoarea lui Suleman şi că intenţionează să continue munca soţului ei.

"A fost implicat în atât de multe lucruri, a ajutat atât de mulţi oameni şi cred că vreau cu adevărat să continui această moştenire”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici