Bălăşescu se tutuia cu Dobrescu, vorbindu-şi murdar despre preferinţele sexuale şi viaţa intimă a Oanei Zăvoranu

Procurorul Maximnilian Bălăşescu se "tutuia" cu denunţătorul pe care îl cerceta, Sebastian Dobrescu, procurorii DNA arătând că aceştia îşi discutau preferinţele sexuale, îşi vorbeau murdar şi că discutau despre viaţa intimă a Oanei Zăvoranu, într-un context ce trebuia să însemne o audiere judiciară.

2176 afișări
Imaginea articolului Bălăşescu se tutuia cu Dobrescu, vorbindu-şi murdar despre preferinţele sexuale şi viaţa intimă a Oanei Zăvoranu

Bălăşescu se tutuia cu Dobrescu, vorbindu-şi murdar despre preferinţele sexuale şi viaţa intimă a Oanei Zăvoranu (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Procurorii anticorupţie arată în rechizitoriul prin care l-au deferit justiţiei pe fostul procuror Maximilian Bălăescu, obţinut de MEDIAFAX, că acesta avea o conduită nefirească în prezenţa denunţătorului său Sebastian Dobrescu, împotriva căruia Oana Zăvoranu făcuse plângere penală.

Anchetatorii DNA arată că, în timpul unei audieri de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, procurorul Maximilian Bălăşescu a discutat cu denunţătorul Sebastian Dobrescu chestiuni legate de viaţa intimă a vedetei Oana Zăvoranu sau despre preferinţe sexuale, totul pe un ton marcat de vulgaritate şi obscenitate.

"Astfel, cei doi interlocutori, fără a mai deosebi între calitatea de anchetator şi cea de acuzat, s-au tutuit reciproc, au utilizat cuvinte sau expresii obscene, au discutat despre viaţa intimă a părţii vătămate, Oana Zăvoranu şi a altor persoane implicate în dosarul 2/P/2011, şi-au dezvăluit anumite preferinţe de natură sexuală şi alte aspecte de ordin personal", notează procurorii DNA în rechizitoriul trimis instanţei de judecată.

Procurorii mai arată că, tot atunci, Maximilian Bălăşescu i-a "dezvăluit" lui Dobrescu adevăratul interes în dosarul 2/P/2011 şi anume acela de a plăti o "poliţă" uneia dintre persoanele cercetate.

"Pe fondul acestei atmosfere familiare, Maximilian Bălăşescu i-a dezvăluit denunţătorului Dobrescu că interesul său pentru instrumentarea respectivului dosar era determinat, cu precădere, de faptul că dorea să plătească o «poliţă» uneia dintre persoanele cercetate. Sub acest aspect Bălăşescu a afirmat: «Eu urmăresc altceva în dosarul ăsta! Pe mine nu mă interesează ea (Ioana Zăvoranu - nota procurorului)! Pe mine mă interesează Nat. Nat să stea la puşcărie până o să-mi aduc aminte de el!»", se arată în documentul citat.

Anchetatorii mai notează în rechizitoriu că această discuţie dintre procurorul Maximilian Bălăşescu şi denunţătorul Sebastian Dobrescu denotă înţelegerea infracţională dintre ei, cu atât mai mult că procurorul nu numai că l-a favorizat, dar s-a folosit de toate cunoştinţele şi procedurile judiciare pentru a gândi în avans modul în care să rezolve favorabil dosarul în care era cercetat Dobrescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici