Balul Bobocilor CLUJ. Organizaţie: Jocurile cu tentă sexuală nu au ce căuta în acţiunile pentru şi cu elevi

Alianţa pentru Educaţie de Calitate (ApEC) trage un semnal de alarmă după ce, în spaţiul public, au ajuns imagini cu elevi care mimează sexul oral, reprezentanţii organizaţiei precizând că astfel de concursuri sau jocuri „nu au ce căuta într-o acţiune pentru şi cu elevi”.

1240 afișări
Imaginea articolului Balul Bobocilor CLUJ. Organizaţie: Jocurile cu tentă sexuală nu au ce căuta în acţiunile pentru şi cu elevi

Balul Bobocilor CLUJ. Organizaţie din învăţământ: Jocurile cu tentă sexuală nu au ce căuta în acţiunile pentru şi cu elevi

„Alianţa pentru Educaţie de Calitate trage un semnal de alarmă după ce în spaţiul public au ajuns imagini de la un aşa-zis Bal al bobocilor, descalificante pentru cei implicaţi. ApEC consideră că este nevoie de o analiză amplă a situaţiei generale şi de stabilirea unor criterii de etică aplicabile tuturor, indiferent dacă vorbim de cadre didactice, părinţi sau elevi”, conform sursei citate.

Alianţa pentru Educaţie de Calitate va anunţă că va demara o serie de dezbateri pentru responsabilizarea cadrelor didactice, elevilor şi părinţilor care sunt implicaţi în acţiuni în incinta sau în afara unităţilor de învăţământ, „astfel încât acest gen de evenimente regretabile şi reprobabile să nu se mai repete”.

Alianţa pentru Educaţie de Calitate este formată din Consiliul Naţional al Elevilor, Asociaţia Elevilor din Constanţa, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Naţională a Sindicatelor „Alma Mater”.

Colegiul Tehnic de Comunicaţii ”Augustin Maior” Cluj-Napoca a declanşat, miercuri, o anchetă după ce pe o reţea de socializare au fost postate fotografii de la Balul Bobocilor desfăşurat într-un club din oraş, elevii fiind suprinşi mimând sexul oral, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul Colegiului Tehnic de Comunicaţii ”Augustin Maior” Cluj-Napoca, Doina Angela Roşca, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că manifestarea respectivă nu a fost organizată de şcoală, iar la aceasta nu a fost prezent niciun cadru didactic.

„Vom desfăşura o anchetă, o analiză, vom convoca Colegiul Profesoral. Vă pot spune că în numele acestei instituţii, sub egida acesteia nu a fost organizată nicio astfel de manifestare, nicio acţiune de gen Balul Bobocilor. La acea manifestare nu a participat sub nicio formă niciun cadru didactic şi noi de ani de zile nu organizăm în numele şcolii aşa ceva, părinţii ştiu, elevii ştiu. În mediul privat ce face fiecare... Am constatat de ani de zile că într-un mediu privat, într-un club privat, şcoala nu poata asigura paza şi ordinea, poate scăpa situaţia de sub control”, a spus Roşca.

Potrivit acesteia, concluziile anchetei vor fi comunicate în cursul zilei de miercuri.

În fotografiile postate pe o reţea de socializare se văd elevele în genunchi care mimează sexul oral prin decojirea unei banane pe care elevii o ţin între picioare, după care bananele sunt mâncate.

Balul Bobocilor de la Colegiului Tehnic de Comunicaţii „Augustin Maior” Cluj-Napoca a avut loc în 20 octombrie într-un club situat în zona complexului studenţesc Hasdeu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici