Bănescu, despre manifestaţiile publice LGBT şi contramanifestaţii: în homosexualitate nu există sens

Homosexualitatea a fost, este şi va rămâne nefirească, fiind unul dintre păcatele orientate împotriva firii omeneşti create de Dumnezeu cu un sens moral şi spiritual profund, transmite Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

3732 afișări
Imaginea articolului Bănescu, despre manifestaţiile publice LGBT şi contramanifestaţii: în homosexualitate nu există sens

Bănescu susţine că a fost solicitat un punct de vedere al Patriarhiei despre recentele manifestaţii publice LGBT şi contramanifestaţiile provocate de acestea.

„Stilul e omul. Creştinismul şi Biserica evită cu discernământ ridicolul, grotescul, manifestările stridente şi zgomotoase. Evident, homosexualitatea a fost, este şi va rămâne ne-firească, fiind unul dintre păcatele (ratările) orientate împotriva firii omeneşti create de Dumnezeu cu un sens moral şi spiritual profund. În homosexualitate, ca şi în orice păcat sau viciu al nostru, nu există un sens. Acesta este totdeauna unul ascendent, meta-fizic şi nu se confundă cu plăcerea şi individualismul mărginite de biologic”, arată purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Potrivit acestuia, omul este o fiinţă liberă, raţională, datoare să-şi umple viaţa cu sens: „Noi toţi reuşim asta în grade diferite sau deloc. În miezul creştinismului se află libertatea responsabilă, iubirea <raţională> (agapică) şi fidelitatea faţă de Adevăr/ Hristos şi cuvintele Lui din Evanghelii. Credinţa, speranţa şi dragostea orientate spre C/celălalt sunt cartea de vizită a oricărui creştin real, deci realist. Ofensiva ideologiei pansexualiste/ lgbt-iste prin care noţiunile de „căsătorie” si „familie” sunt luate cu asalt, încercându-se forţarea lor şi ataşarea oficială de homosexualitate este şi va fi totdeauna denunţată ferm de Biserica Ortodoxă.

Întrucât căsătoria/ familia rezultată din ea este o instituţie multimilenară care a fost rezervată dintotdeauna şi în toate culturile lumii exclusiv unirii fireşti dintre un bărbat şi o femeie, o instituţie fondată pe raţiuni adânci, inclusiv înalt spirituale, legate de mersul omenirii înainte”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici