Bani alocaţi primăriilor pentru compensarea facturilor la gaze

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a aprobat repartizarea către primării a celei de-a şasea tranşe, în valoare de 7,6 milioane de lei, pentru compensarea costurilor la achiziţia de gaze naturale realizată de către producătorii de energie termică furnizată în sistem centralizat.

213 afișări
Imaginea articolului Bani alocaţi primăriilor pentru compensarea facturilor la gaze

Bani alocaţi primăriilor pentru compensarea facturilor la gaze

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, este vorba de suma de 7.636.524,94 lei repartizată către bugetele locale ale unor unităţi administrativ-teritoriale.

De asemenea, ministerul a anunţat că, pentru a veni în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale care se confruntă cu situaţii deosebite în furnizarea agentului termic, generate de scumpirea gazelor naturale, tot prin ordin al ministrului Dezvoltării a fost repartizată suma de 27.833.215 lei pentru 4 unităţi administrativ-teritoriale: Arad, Bacău, Giurgiu şi Focşani.

Ministrul Dezvoltării a anunţat că legea bugetului de stat pe anul 2022 prevede 400 milioane de lei destinate subvenţiilor pentru termoficare, astfel că, până la epuizarea bugetului, aşteaptă ca administraţiile locale să depună în continuare cereri.

„Până în prezent, din această sumă, au fost utilizate 16.122.253,25 lei pentru alocarea subvenţiei la achiziţia de păcură şi 131.990.190,56 lei pentru subvenţionarea achiziţiei gazelor naturale, inclusiv sumele virate astăzi, aferentă consumului de gaze naturale din luna ianuarie (pentru municipiul Miercurea Ciuc) şi din februarie (pentru Arad, Bacău, Sânmartin, Călăraşi, Tulcea şi Focşani). Astfel, împreună cu cele aproape 28 de milioane de lei, sprijin suplimentar acordat astăzi autorităţilor locale, din bugetul iniţial de 400 de milioane de lei, MDLPA a virat, către autorităţile locale, 175.945.658,81 lei”, a transmis Ministerul Dezvoltării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
primării,
gaze,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici