Bărbat suspectat că a săpat o groapă peste mormântul părintelui Arsenie Boca, la Mănăstirea Prislop

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru profanare de morminte după ce măicuţele de la Mănăstirea Prislop au descoperit că mormântul părintelui Arsenie Boca a fost săpat, fiind făcută o groapă de 2,4 metri lungime, un metru lăţime şi adâncă de 50 de centimetri, iar un bărbat urmează să fie audiat

2363 afișări
Imaginea articolului Bărbat suspectat că a săpat o groapă peste mormântul părintelui Arsenie Boca, la Mănăstirea Prislop

Bărbat suspectat că a săpat o groapă peste mormântul părintelui Arsenie Boca, la Mănăstirea Prislop (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, Laura Bradu, poliţiştii din Haţeg au deschis un dosar penal pentru profanare de morminte după ce măicuţele de la Mănăstirea Prislop au anunţat că o persoană a încercat să sape o groapă peste mormântul părintelui Arsenie Boca.

"În cauză s-a deschis un dosar penal pentru profanare de morminte şi avem deja un suspect care urmează să fie audiat", a declarat Laura Bradu.

Măicuţele au descoperit, sâmbătă dimineaţa, că în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă a fost săpată o groapă peste mormântul părintelui Arsenie Boca din cimitirul Mănăstirii Prislop. Groapa are o lungime de 2,4 metri, o lăţime de un metru şi o adâncime de 50 de centimetri.

Potrivit unor surse judiciare, suspectul principal este un bărbat din Maramureş, cunoscut cu boli psihice.

Arsenie Boca s-a născut în 1910, iar pentru convingerile sale a fost arestat, torturat de fosta Securitate şi apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist. Părintele Arsenie Boca a murit în 28 noiembrie 1989 şi nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română.

Mănăstirea Prislop a ajuns loc de pelerinaj pentru românii din toate colţurile ţării, ea identificându-se cu personalitatea părintelui Arsenie Boca. Oamenii vin pe tot parcursul anului la Prislop, pentru a se ruga. Cei mai mulţi credincioşi ajung aici în 28 noiembrie, ziua de pomenire a părintelui Arsenie Boca, dar şi cu ocazia unor sărbători religioase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici