Bărbaţii care au produs spirt contrafăcut au fost arestaţi preventiv. 10 oameni au murit

Cei doi bărbaţi acuzaţi că au produs spirtul contrafăcut au fost arestaţi preventiv, printr-o decizie a Tribunalului Iaşi, luată luni seara. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în 48 de ore. Zece persoane din judeţul Iaşi au murit după ce au băut spirt.

1544 afișări
Imaginea articolului Bărbaţii care au produs spirt contrafăcut au fost arestaţi preventiv. 10 oameni au murit

Bărbaţii care au produs spirt contrafăcut au fost arestaţi preventiv. 10 oameni au murit

Potrivit deciziei Tribunalului Iaşi, cei doi bărbaţi au fost arestaţi pentru o perioadă de 30 de ziel.

„Admite propunerea procurorului formulată în dosarul de urmărire penală nr. 219/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. În baza disp. art. 226 Cod procedură penală, cu referire la disp. art. 202 şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: 1. D.Z.A.N.A.; 2. A.F, urmăriţi penal pentru săvârşirea infracţiunilor de <ucidere din culpă> prevăzută de art. art. 192 alin. 1 şi 3 Cod penal (9 persoane decedate), <înşelăciune> prevăzută de art. 244 alin. 1 şi 2 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (3 acte materiale) şi art. 77 lit. a şi g Cod penal, pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 04.05.2020 până la data de 02.06.2020, inclusiv”, se arată în hotărârea magistraţilor, care poate fi atactă în termen de 48 de ore.

Cei doi, un irakian şi un iranian, de 55 şi 67 de ani, împreună cu fiul unuia dintre ei, văzând că se caută alcoolul sanitar, la începutul lunii aprilie au decis să producă spirt contrafăcut.

„Într-un spaţiu închiriat pe raza comunei Dobroieşti din judeţul Ilfov aceştia au preparat o soluţie care să imite alcoolul sanitar, având în compoziţie alcool metilic în cantităţi mari. (...) Ulterior, au oferit şi livrat reprezentanţilor unei societăţi comerciale din Iaşi mai multe baxuri conţinând peturi a câte 500 de ml pe care erau afişate etichete inscpriţionate alcool sanitar, inducându-i în eroare cu privire la calitatea produsului vândut”, a declarat Mihaela Apostol, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Procurorii susţin că există posibilitatea să extindă urmărirea penală, în funcţie de rezultatele analizelor ce se fac în urma exhumărilor ce au avut loc luni.

Zece persoane din mai multe localităţi din judeţul Iaşi au murit după ce au băut spirt. Procurorii Parchetului Tribunalului Iaşi au deschis anchete după ce s-a dovedit că alcoolul etilic a fost înlocuit cu cel metilic, percheziţii fiind făcute, duminică, în Iaşi, Ilfov şi Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici