Bărbatul care a lovit un poliţist în cap cu un topor a fost arestat

Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă a bărbatului acuzat că a lovit un poliţist în cap cu un topor, joi seară, pentru tentativă de omor calificat.

206 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care a lovit un poliţist în cap cu un topor a fost arestat

Bărbatul care a lovit un poliţist în cap cu un topor a fost arestat

Avocata acestuia, Livia Andrei, a povestit că în seara în care a avut loc incidentul, clientul ei, Mărgeanu Răgălie, se afla într-o maşină, la volanul căreia era concubina sa. Autoturismul a blocat linia troleibuzului, şi, ulterior, Răgălie a început să se certe cu şoferul autovehiculului.

Aceasta a povestit că Răgălie avea în mână un brigeag de mici dimensiuni atunci când a coborât din maşină, dar în momentul în care la faţa locului au apărut cinci poliţişti în civil, Răgălie a fugit, fiind speriat.

La mică distanţă de locul incidentului, acesta ar fi găsit pe jos o bâtă, după care nu-şi mai aminteşte ce s-a întâmplat, pentru că băuse un litru de votcă în acea seară, a mai spus Livia Andrei.

Avocata susţine şi că Răgălie a fost bătut la Secţia 8 de Poliţie, unde a fost audiat, joi noaptea, şi că doreşte să facă plângeri penale împotriva poliţiştilor de la această secţie.

Întrebată dacă Răgălie l-a lovit în cap pe un poliţist cu toporul, avocata a spus: "Nu există niciun topor".

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, incidentul a avut loc în jurul orei 21.10. Patru poliţişti în civil urmăreau, în zona Foişorul de Foc, un caz de furt de maşini, când a apărut membrul clanului interlop Răgălie, într-un BMW condus de o femeie, care a oprit în rond şi a blocat circulaţia unui troleibuz.

Mărgeanu Răgălie şi şoferul de troleibuz s-au luat la ceartă, iar unul dintre poliţiştii aflaţi în misiune a intervenit. Răgălie l-a rănit uşor la mână cu un cuţit.

"După aproximativ 5-10 minute, individul s-a întors la locul incidentului, înarmat cu un topor, şi i-a atacat din nou pe membrii echipei de poliţişti, lovind în zona capului un alt agent de poliţie", se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Atacatorul a fost imobilizat imediat de poliţişti, a fost dus la Secţia 8 de Poliţie, iar vineri, în jurul orei 15.30, a fost adus la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

Poliţistul rănit mai grav, în vârstă de 24 de ani, este internat la Spitalul Floreasca, conştient şi în stare bună, iar medicii unităţii sanitare îi evaluează starea de sănătate pentru a decide dacă este nevoie de o intervenţie, întrucât acesta suferit "o fractură craniană cu înfundare, la limita operabilităţii", potrivit purtătorului de cuvânt al spitalul, Bogdan Opriţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici