Băsescu a promulgat legea privind indemnizaţia mamelor

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, că a promulgat legea care prevede acordarea unei indemnizaţii de creştere a copilului de 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, dar nu mai puţin de 600 de lei, cât este în prezent nivelul indemnizaţiei.

60 afișări
Imaginea articolului Băsescu a promulgat legea privind indemnizaţia mamelor

Băsescu a promulgat legea privind indemnizaţia mamelor

Propunerea legislativă în acest sens, iniţiată de deputatul Lavinia Şandru (PIN), a fost votată în Camera Deputaţilor, forul legislativ decizional, la jumătatea lunii octombrie.

Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Mariana Câmpeanu, a explicat ulterior că indemnizaţia pentru creşterea copilului va fi de 85% din media veniturilor salariale nete din care se plătesc contribuţii la bugetul asigurărilor sociale, realizate în ultimul an.

Câmpeanu a declarat că indemnizaţia pentru creşterea copilului va fi calculată din media veniturilor salariale nete şi nu din toate veniturile obţinute într-un an, dacă din acestea nu s-a cotizat la bugetul asigurărilor sociale.

Potrivit ministrului, în România sunt 185.000 de mame în plată şi doar 20 la sută dintre femeile salariate au salarii peste 1.100 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici