Băsescu crede că Nica a preferat soluţii ameţite la şefia DGIPI

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la RRA, că fostul ministru de Interne al PSD, Dan Nica, nu s-a dus cu numirea şefului serviciului «Doi şi un sfert» la premier, pentru a primi aprobare, ci a preferat "tot felul de soluţii dintr-astea ameţite".

10 afișări
Imaginea articolului Băsescu crede că Nica a preferat soluţii ameţite la şefia DGIPI

Băsescu crede că Nica a preferat soluţii ameţite la şefia DGIPI (Imagine: Mediafax Foto)

"Ia întrebaţi-l pe domnul Nica dacă s-a dus cu numirea şefului serviciului «Doi şi un sfert» al Ministerului la premier să primească aprobare. Vedeţi ce vă răspunde. O să vă spună că nu s-a dus şi a preferat tot felul de soluţii dintr-astea ameţite", a spus şeful statului.

"Ministerul de Interne a avut posibilitatea să numească alt ministru. Problema a fost legată de interesele PSD şi ale domnului Geoană", a spus Băsescu.

Înlocuirea şefilor din teritoriu - o trăsnaie

Şeful statului a mai spus că s-a opus Ordonanţei de înlocuire a şefilor din teritoriu ai instituţiilor care ţineau de ministere.

"Un preşedinte nu se poate opune actelor normative emise de un Guvern, mai ales dacă ei negociază acolo, cele două partide. Dacă au responsabilitate, negociază corect, echitabil. Dacă domină politicul, fac o trăsnaie de genul acelei ordonanţe de urgenţă prin care s-au înlocuit şefii din teritoriu ai instituţiilor care ţineau de ministere", a spus şeful statului. Băsescu a apreciat că sunt de vină şi unii şi alţii "în mod egal".

"Dar a fost condiţia să guverneze împreună, probabil", a spus Băsescu, adăugând că nu contează cine a avut iniţiativa, deoarece această abordare a fost, oricum, "toxică".

"Va trebui o lege foarte clară până la ce nivel se schimbă şefii la schimbarea structurii Guvernului", a spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici