Video Băsescu, la botezul navei Histria, în Constanţa

Preşedintele Traian Băsescu a participat, joi, la Şantierul Naval Constanţa, la ceremonia de botez a navei Histria - un tanc petrolier de 41.000 de tone tdw -, el spunându-le participanţilor că nu pierde nicio ocazie de a reveni la şantierul naval, acolo de unde a plecat.

2 afișări

Traian Băsescu a ajuns la Şantierul Naval Constanţa în jurul orei 11.30, fiind întâmpinat de proprietarul SNC Gheorghe Bosînceanu, prefectul Constanţei Dănuţ Culeţu şi alţi oficiali constănţei. După un sfert de oră la ceremonie şi-au făcut apariţia Mircea Sandu, preşedintele FRF, şi soţia sa Elisabeta, care a fost "naşa" navei şi cu un grup de invitaţi din străinătate. La festivitate au mai participat şi Ionuţ Lupescu şi Adalbert Kassai.

Nava Histria Ciada este un tanc petrolier de 41.000 de tone tdw, fiind a şaptea navă construită în SNC de la privatizare, prima creaţie 100 la sută românească după 1990.

"Cu siguranţă nimeni nu poate estima că prezenţa mea în Şantierul naval din Constanţa este strict legată de intrarea în exploatare a celei de-a şaptea nave petrolier de 41.000 de tone ddw. Al doilea motiv şi cel mai important este că nu pierd nicio ocazie să revin la SNC, acolo de unde am plecat. Ne cunoştem şi ne recunoaştem de la recepţia celui de-al treilea petrolier de 157.000 de tone tdw, Biruinţa, care a fost un moment extrem de important în cariera mea. După 23 de ani, Biruinţa este singura navă aflată încă în circulaţie din seria ei. Asta înseamnă că alţii au construit-o bine şi eu am condus-o bine", a declarat Traian Băsescu la ceremonie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici