Băsescu: O societate liniştită nu este în firea omului, nu generează progres

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la o acţiune de împădurire desfăşurată în judeţul Suceava, că o societate liniştită nu este în firea omului şi nu generează progres, precizând însă că disputa, specifică unei societăţi moderne, trebuie să rămână în zona bunului simţ.

31 afișări
Imaginea articolului Băsescu: O societate liniştită nu este în firea omului, nu generează progres

Băsescu: O societate liniştită nu este în firea omului, nu generează progres (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă nu ar fi nevoie de mai multă linişte în România, pentru ca să poată fi rezolvate lucrurile care contează la scară istorică, Băsescu a răspuns că "evoluţie pozitivă fără dispută nu există".

"Totul este până la ce limită se impinge disputa. Când iese din zona bunului simţ, atunci nu mai este în regulă, dar dispută trebuie să existe pentru că din dispută şi competiţie de idei, de soluţii, de abordări, iese progresul. Până la urmă, chiar e specificul unei societăţi moderne disputa, dezbaterea, punctele de vedere confruntate. Nu cred că o societate liniştită generează progres. O societate liniştită nu e în firea omului. Omul e neliniştit de multe ori, are abordări şi credinţe diferite despre un anumit lucru şi atunci această dezbatere trebuie să fie publică", a spus şeful statului.

El a adăugat că bunul simţ trebuie să dea limita până la care să meargă disputa.

Băsescu a amintit că există un Plan de Dezvoltare a României pe termen mediu, dar niciun politician nu face referire la acesta şi nu-l utilizează ca instrument.

"Cred că foarte mulţi (politicieni, n.r.) sunt dezinteresaţi de lucruri serioase. Politicienii, la noi, au abordarea rezultatului imediat: Dacă fac un kilometru de drum în comună se vede şi mă scot. Că vorbesc despre investiţia în educaţie, asta se vede peste 20 de ani ...Nici nu-i aduce voturi, plus că e dureroasă, că nu e uşor să spui profesorilor: «trecem la reformă»", a spus Băsescu.

El a admis că de câţiva ani se dau bani suficienţi în educaţie, dar că banii au un cost, adică reforma.

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat, marţi dimineaţă, în comuna suceveană Udeşti, pentru a participa la o acţiune de împădurire în cadrul programului "România prinde rădăcini".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici