Băsescu recomandă primarilor să reducă birocraţia

Preşedintele Traian Băsescu a recomandat, sâmbătă, primarilor prezenţi la Buşteni (Prahova), la reuniunea cu preşedinţii de consilii judeţene, să reducă birocraţia în instituţiile pe care le conduc şi a cerut să i se demonstreze că un funcţionar munceşte măcar şapte din cele opt ore de program.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu recomandă primarilor să reducă birocraţia

Băsescu recomandă primarilor să reducă birocraţia (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Ar trebui să avem curaj să facem asta. Costă voturi, dar dă-le încolo de voturi, dacă ştii că ai făcut o treabă. Cea mai mare explozie de angajări din ultimii patru ani s-au făcut în administraţia locală şi vă recomand să vă încadraţi în menţinerea fondului de salarii de anul trecut, fără indexare şi cu maxim 30 la sută din salariu ca spor. Puteţi acorda indexarea de cinci la sută dacă reduceţi personalul cu cinci la sută. Dacă nu ne modernizăm instituţiile, să ştiţi că lucrurile vor merge mult mai rău şi fiecare dintre noi plăteşte factura. Pentru reducerea birocraţiei trebuie prevăzute proceduri clare, pentru ca un funcţionar să nu stea cu hârtia pe birou", a declarat Traian Băsescu.

În perioada 26-29 martie, la Buşteni, are loc reuniunea dezbatere pe tema descentralizării, organizată de Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, la lucrări participând reprezentanţi ai Asociaţiei Municipiilor din România, Asociaţiei Oraşelor din România şi Asociaţiei Comunelor din România, la dezbaterile de sâmbătă fiind prezent şi şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici