Băsescu va fi operat sâmbătă

Preşedintele Traian Băsescu a fost diagnosticat, în cursul lunii iunie la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, cu un nodul autonom la nivelul lobului tiroidian drept şi s-a internat, vineri seară, urmând a fi operat sâmbătă.

2 afișări
Imaginea articolului Băsescu va fi operat sâmbătă

Băsescu va fi operat sâmbătă

Un comunicat al Preşedinţiei precizează că au fost efectuate investigaţii suplimentare (analize de laborator, ecografie la nivelul glandei tiroide, scintigrafie tiroidiană, computer tomografic), fiind stabilit diagnosticul de “guşă polinodulară fără manifestări clinice de tireotoxicoză”.

Investigaţiile au confirmat că nu este vorba de o situaţie gravă, care să necesite o intervenţie chirurgicală de urgenţă, se arată în comunicat.

În aceste condiţii, intervenţia a fost planificată pentru o dată ulterioară, timp în care şeful statului a urmat o pregătire pre-operatorie cu medicamente.

A fost constituită comisia medicală de specialitate, alcătuită din medici din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, Institutului Naţional de Endocrinologie C.I. Parhon şi Spitalului Clinic Sf. Ioan. Medici de la aceleaşi instituţii vor efectua şi intervenţia chirurgicală.

Preşedintele Traian Băsescu consideră că nu este necesar să-şi delege atribuţiile în perioada în care se va afla sub anestezie, întrucât problema interimatului se pune atunci când trebuie luată o decizie ce nu suportă amânare, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse de la Cotroceni.

Conform surselor citate, în opinia şefului statului, problema unui preşedinte interimar se pune doar atunci când trebuie luată o decizie care nu poate fi amânată.

"Este puţin probabil să intervină o decizie atât de importantă, care să nu poată fi amânată pentru o oră. Oricum, deciziile importante nu se iau pe picior", au adăugat sursele citate.

Prin urmare, în perioada în care se va afla sub anestezie, pentru operaţia la tiroidă, preşedintele Traian Băsescu nu-şi va delega atribuţiile.

Articolul 98, alineatul 1 din Constituţie prevede că, "dacă funcţia de preşedinte devine vacantă ori dacă preşedintele este suspendat din funcţie sau dacă se află în imposibilitate temporară de a-şi exercita atribuţiile, interimatul se asigură, în ordine, de preşedintele Senatului sau de preşedintele Camerei Deputaţilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici