BAT investeşte 30 mil. lire sterline într-un nou Centru de Inovare pentru noile categorii de produse din portofoliul său, în Southampton, Marea Britanie

  • Centrul de Inovare joacă un rol important în accelerarea călătoriei de transformare a BAT, pentru construirea unui viitor mai bun (A Better Tomorrow™ - misiunea strategică a companiei).
  • Noile facilităţi dezvoltate la Centrul Global de Cercetare şi Dezvoltare (R&D) al companiei din Southampton, Marea Britanie vor contribui la dezvoltarea noilor categorii de produse din portofoliul BAT.
  • Noua investiţie de 30 de milioane de lire sterline în dezvoltarea Centrului R&D sprijină viziunea BAT de a construi o lume fără fum (Smokeless World) şi de a deveni o afacere care se bazează predominant pe produsele care nu implică arderea tutunului, generând 50% din venituri din noile categorii de produse până în 2035.
75 afișări
Imaginea articolului BAT investeşte 30 mil. lire sterline într-un nou Centru de Inovare pentru noile categorii de produse din portofoliul său, în Southampton, Marea Britanie

BAT investeşte 30 mil. lire sterline într-un nou Centru de Inovare pentru noile categorii de produse din portofoliul său, în Southampton, Marea Britanie

BAT a inaugurat un nou Centru de Inovare de ultimă generaţie în cadrul facilităţii sale globale de cercetare şi dezvoltare (R&D) din Southampton, Marea Britanie. Acesta va juca un rol cheie în accelerarea călătoriei de transformare a BAT, pentru construirea unui viitor mai bun (*A Better Tomorrow™ - misiunea strategică a companiei).

Investiţia, în valoare de 30 de milioane de lire sterline, consolidează şi extinde capacităţile de cercetare şi dezvoltare ale BAT, oferind nouă facilităţi tehnice special concepute pentru a susţine dezvoltarea portofoliului de produse cu risc redus* din portofoliul BAT. Centrul de Inovare nou inaugurat se va concentra pe cercetarea pliculeţelor cu nicotină pentru uz oral şi lichidelor şi aromelor destinate produselor de vapat, produselor care încălzesc tutunul şi produselor care nu conţin nicotină din portofoliul companiei. Investiţia va susţine, de asemenea, procesele de ambalare, inginerie, dezvoltare a inovaţiei şi de integrare a sistemelor.

Dr. James Murphy, Director Ştiinţific şi de Cercetare în cadrul BAT, a declarat:

„Inaugurarea acestei noi facilităţi marchează o etapă importantă în transformarea BAT şi va juca un rol esenţial în transformarea în realitate a unui viitor fără fum. Dovezile fundamentate ştiinţific sunt esenţiale pentru a ajuta fumătorii adulţi să facă trecerea către produse care nu implică arderea tutunului şi pentru a sprijini obiectivele de sănătate publică. Investiţia în Centrul nostru de Inovare va sprijini eforturile echipei globale în cercetarea şi dezvoltarea produselor noastre de ultimă generaţie pentru mulţi ani de acum înainte.”

Noile facilităţi vor reuni echipe inter - disciplinare şi echipe cu rol cheie în cercetare şi dezvoltare: 400 de oameni de ştiinţă şi ingineri înalt specializaţi, provenind dintr-o serie de domenii avansate, inclusiv biotehnologie şi studii clinice. Având ca obiectiv accelerarea dezvoltării următoarelor generaţii ale noilor categorii de produse BAT, activitatea acestora include generarea dovezilor ştiinţifice solide necesare pentru a încuraja fumătorii adulţi să treacă la alternative mai puţin riscante*. Până în prezent, activitatea de cercetare şi dezvoltare efectuată la Centrul R&D BAT din Southampton a generat peste 200 de studii asupra produselor fără fum evaluate de specialişti independenţi şi publicate în reviste ştiinţifice şi a contribuit la înregistrarea de către BAT a sute de brevete pe an. BAT este unul dintre cei mai importanţi deponenţi de brevete din Europa, compania continuând în ritm accelerat dezvoltarea produselor care nu ard tutunul.

Noul Centru de Inovare este cel mai recent exemplu al angajamentului BAT de a investi în cele mai înalte standarde de cercetare ştiinţifică şi dezvoltare de produse pentru a-şi susţine ambiţia de a reduce impactul afacerii sale asupra sănătăţii şi de a construi un viitor mai bun.

Strategia BAT presupune angajamentul companiei de a construi o lume fără fum şi de a deveni o afacere care se bazează predominant pe noile categorii de produse, cu 50% din venituri generate din produsele care nu implică arderea tutunului până în 2035. Activitatea riguroasă de cercetare se află la baza acestei strategii, susţinând agenda de reducere a riscurilor asociate fumatului, iar BAT consider aceasta drept cea mai mare oportunitate de sănătate publică.

La nivel global, peste 1.600 de specialişti în cercetare şi dezvoltare răspândiţi în Marea Britanie, SUA, Brazilia, Indonezia, Malaezia şi China lucrează în centrele de cercetare şi dezvoltare BAT. Investiţia de 30 de milioane de lire sterline în locaţia din Southampton urmează inaugurării Centrelor de Inovaţie BAT din Trieste (Italia) în 2021 şi de la Shenzhen (China) în 2022. BAT investeşte anual 300 de milioane de lire sterline în cercetare şi dezvoltare pentru a dezvolta noile categorii de produse şi pentru a fundamenta, prin date ştiinţifice solide, potenţialul de risc redus al acestora.

Despre BAT

BAT este o companie de top cu o gamă variată de bunuri de larg consum. Obiectivul nostru strategic este construirea unui viitor mai bun – A Better Tomorrow™, prin construirea unei lumi fără fum – A Smolekess World. Acest angajament este demonstrat prin ambiţia noastră de a genera 50% din venituri din produse care nu implică arderea tutunului până în 2035.

Compania susţine clar că ţigările cauzează riscuri majore la adresa sănătăţii şi că singura modalitate prin care acestea pot fi evitate este renunţarea la fumat. BAT îi încurajează pe cei care continuă să fumeze să facă trecerea complet la alternative cu risc redus* dovedit ştiinţific.

Obiectivul BAT este ca 50 de milioane de consumatori să aleagă produsele sale care nu implică arderea tutunului până în 2030 şi de a genera venituri de 5 miliarde de lire sterline din noile categorii până în 2025. BAT şi-a stabilit o serie de obiective ambiţioase de sustenabilitate, precum reducerea cu 50% a emisiilor de gaz cu efect de seră pentru Scopurile 1, 2 şi 3 până în 2030 (faţă de nivelul de referinţă din 2020) şi realizarea tuturor ambalajelor din plastic reutilizabil, reciclabil sau compostabil până în 2025.

BAT are peste 46.000 de angajaţi. Grupul BAT a generat venituri de 27,28 de miliarde de lire sterline în 2023 şi un profit din operaţiuni de 12,46 miliarde lire sterline.

Portofoliul strategic al companiei include mărcile sale globale de ţigarete şi o categorie tot mai largă de produse cu risc redus* din tutun şi nicotină, precum şi produse tradiţionale din tutun care nu implică ardere.

În prezent, 24 de milioane de consumatori au ales produsele care nu implică arderea tutunului din portofoliul BAT, veniturile provenind din comercializarea acestora reprezentând 16,5% din veniturile Grupului BAT în 2023.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici