Bătrân cu piciorul amputat, lovit de un îngrijitor al unui centru social din judeţul Vâlcea

Poliţia Vâlcea s-a autosesizat în cazul unui bătrân cu piciorul amputat care ar fi fost lovit de un îngrijitor al unui centru social, anunţând că a început o anchetă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

467 afișări
Imaginea articolului Bătrân cu piciorul amputat, lovit de un îngrijitor al unui centru social din judeţul Vâlcea

Bătrân cu piciorul amputat, lovit de un îngrijitor al unui centru social din judeţul Vâlcea

Reprezentanţii IPJ Vâlcea au anunţat miercuri că s-au sesizat şi au început o anchetă după ce în presă a apărut o filmare în care un bătrân aflat în scaun cu rotile, internat la un centru social din comuna Lădeşti, susţine că a fost lovit de către unul dintre angajaţii instituţiei.

Incidentul a ajuns în atenţia organelor de anchetă la o lună de la producere, acesta nefiind anunţat de cei implicaţi sau de conducerea centrului.

Poliţiştii s-au autosesizat şi au deschis dosar penal pentru purtare abuzivă şi omisiunea sesizarii.

„Referitor la filmarea apărută în presă care prezintă un bătrân agresat într-un centru de bătrâni din localitatea Lădeşti, vă informăm că IPJ Vâlcea s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi omisiunea sesizării. În cauză s-a deschis dosar penal sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, urmând să se efectueze cercetări pentru stabilirea aspectelor semnalate”, a anunţat IPJ Vâlcea.

Directorul centrului, Sabin Dragnea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că a dispus formarea unei comisii de anchetă, iar îngrijitorul acuzat a fost sancţionat cu 10 % din salariu timp de trei luni.

”El rămâne angajatul nostru şi în funcţie de verificările făcute de celelalte organe de control vom lua alte decizii”, a spus Sabin Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici