Bazac a primit ameninţări pe telefonul soţiei

Ion Bazac a declarat, joi seară, că, după numirea sa la conducerea Ministerului Sănătăţii, a primit pe telefonul soţiei un mesaj de ameninţare în care a fost avertizat "că va avea de suferit" dacă va numi un anumit medic în funcţia de director la Spitalul Colentina din Bucureşti.

32 afișări
Imaginea articolului Bazac a primit ameninţări pe telefonul soţiei

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit lui Bazac, mesajul de ameninţare a fost primit în 28 decembrie, la ora 17.37.

"Pe 28 decembrie, la ora 17:37, pe telefonul soţiei a venit un mesaj de ameninţare în care mi s-a spus că voi avea de suferit dacă îl numesc director la Colentina pe medicul Andreescu", a declarat Ion Bazac.

El a spus că apoi a apelat la rude pentru a le relata situaţia. "Soţia mea a sunat-o pe sora ei (soţia consulului României la Milano - Tiberiu Dinu, n.r.), pentru a discuta o situaţie care ar speria orice om normal", a spus Bazac.

Ministrul a făcut această declaraţie înainte de întâlnirea cu reprezentanţii firmelor italiene.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac susţinea, joi dimineaţă, că nu a cerut niciodată şi nu a primit niciun listing, pentru niciun număr de telefon, precizând că, deşi a fost ameninţat, nu a întreprins nimic şi califică drept pure speculaţii legăturile dintre el şi cazul fostului şef al DGIPI.

"Nu am nicio legătură cu subiectul cazului în derulare. Am fost ameniţat, probabil pentru a fi intimidat în luarea anumitor măsuri, dar nu am solicitat servicii suplimentare, deşi oricare dintre miniștrii guvernului beneficiază de sevicii uzuale de protecţie din partea structurilor abilitate", susţine ministrul Sănătăţii, Ioan Bazac, citat într-un comunicat remis, joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici