Bazac: Cei 21 de medici români care au venit din Mexic nu au fost infectaţi

Cei 21 de medici români care s-au întors din Mexic nu au gripă AH1N1, rezultatele analizelor făcute la Institutul Cantacuzino fiind negative, în România nefiind nicio suspiciune şi niciun caz confirmat de infectare cu noul virus gripal, a anunţat, duminică, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

22 afișări
Imaginea articolului Bazac: Cei 21 de medici români care au venit din Mexic nu au fost infectaţi

Bazac: Cei 21 de medici români care au venit din Mexic nu au fost infectaţi (Imagine: Mediafax Foto)

Demnitarul a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că în România nu există nicio suspiciune şi niciun caz confirmat de infectare cu virusul noii gripe, rezultatele fiind negative pentru toate persoanele care s-au întors din ţările afectate.

Primii trei români au venit, joi, din Mexic, cu escală la Londra. La venirea în ţară, ei au completat un chestionar în care au declarat că nu prezintă simptomele gripei AH1N1. De altfel, ei au fost întrebaţi dacă prezintă febră sau alte simptome specifice gripei atât la prima îmbarcare, cât şi atunci când au făcut tranzitul spre România.

Grupul de 21 de medici care au participat, la Acapulco, la un congres mondial de diabet, a sosit, vineri, în ţară. Aceştia au declarat la plecarea din Mexic că nu prezintă simptomele specifice gripei AH1N1, iar la revenirea în ţară le-au fost recoltate analize, care au fost trimise Institutului Cantacuzino.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a spus că există capacitatea de a trata 460.000 de persoane cu medicaţie antivirală, stocul, actualizat duminică, fiind suficient pentru situaţia actuală, în prezent neexistând suspiciuni de îmbolnăviri cu noul tip de gripă AH1N1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici