Becali a dat declaraţii la Poliţie - VIDEO

Gigi Becali a dat declaraţii, marţi, poliţiştilor în legătură cu acuzaţiile aduse de fostul preşedinte al clubului Progresul Bucureşti, Constantin Iacov, potrivit căruia finanţatorul FC Steaua ar fi cerut gărzilor sale de corp să îl bată în pauza unui meci disputat în 8 martie, la Braşov.

53 afișări
Imaginea articolului Becali a dat declaraţii la Poliţie - VIDEO

Gigi Becali (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Gigi Becali s-a prezentat, marţi, la ora 11.00, la sediul Poliţiei Ilfov, în cadrul programului stabilit anterior în contextul eliberării sub control judiciar.

Becali a dat declaraţii în legătură cu mai multe acuzaţii aduse de fostul preşedinte al clubului Progresul Bucureşti, Constantin Iacov, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisarul-şef Liviu Naghi, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că doi poliţişti braşoveni s-au deplasat, marţi, la Poliţia Ilfov pentru a-l audia pe Becali în legătură cu plângerea făcută de Iacov.

"Plângerea formulată de Constantin Dumitru Iacov, înregistrată la IPJ Braşov pe data de 30 martie, se referă la comportamentul lui George Becali în timpul meciului FC Braşov -Steaua sau mai precis în pauza meciului, la protocol şi în tribună. Iacov îl acuză pe Becali de expresii jignitoare la adresa sa", a precizat Naghi.

Constantin Iacov l-a acuzat pe Gigi Becali că l-a înjurat şi ameninţat în pauza meciului FC Braşov - Steaua, scor 1-0, disputat pe 8 martie, în etapa a XIX-a a Ligii I. Potrivit unor martori oculari, Becali ar fi cerut gãrzilor sale de corp sa-l batã pe Iacov, dar conflictul a fost aplanat de intervenţia patronului FC Braşov, Ioan Neculaie.

"A fost un schimb de cuvinte între cei doi, dar n-a lovit nimeni pe nimeni. S-au înjurat ca doi birjari. Eu i-am convins să tacă pentru ca să nu degenereze conflictul", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, Ioan Neculaie, care consideră că Iacov "n-are nicio şansă" să câştige în această chestiune.

Video Stirileprotv.ro

În 10 martie, Iacov a declarat, pentru MEDIAFAX, că, după ce va depune plângere la DIICOT împotriva finanţatorului FC Steaua, Gigi Becali pentru ameninţări repetate timp de doi ani, va cere şi protecţia Poliţiei.

"În cursul zilei de azi (n.r. - 10 martie) avocatul meu va depune plângerea. În plângere sesizez organele competente pentru cele ce se întâmplă de doi ani încoace. Plângerea e condiţionată de ultimele evenimente de la Braşov. Domnul Becali îmi cere să-mi retrag aşa zisele declaraţii de la DNA. Nu vreau să comentez dacă am depus declaraţii la DNA sau nu. Eu doar mi-am făcut datoria de cetăţean. Dacă cineva vede un hoţ, nu trebuie să raporteze? Voi cere şi protecţia Poliţiei după ce depun plângerea, dacă există aşa ceva în România", spunea Iacov.

Constantin Iacov a precizat că nu este vina lui că unii oameni din fotbal sunt anchetaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie. "Persoanele anchetate de DNA trebuie să răspundă pentru faptele lor, atât domnul Dragomir, cât şi domnul Becali. Nu e vina mea pentru ce au făcut ei, cu transferuri sau mai ştiu eu cu ce. În Europa se pedepsesc sever astfel de comportamente. Eu nu vreau să fac parte din sistemul lor mafiot", a mai spus Iacov.

Gigi Becali a fost eliberat sub control judiciar, în 17 aprilie, el trebuind să îndeplinească o serie de condiţii legale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici