Becali, susţinut de oameni din Vadu Roşca, unde a făcut 188 de case

Gigi Becali este susţinut, luni, când se judecă eliberarea sa, de oameni din Vadu Roşca, localitate vrânceană distrusă de inundaţii, în 2005, unde a finanţat construcţia a aproape 200 de case şi unde localnicii nu au nici acum acte de proprietate pe aceste locuinţe.

704 afișări
Imaginea articolului Becali, susţinut de oameni din Vadu Roşca, unde a făcut 188 de case

Becali, susţinut de oameni din Vadu Roşca, unde a făcut 188 de case

Cu toate acestea, oamenii continuă să aibă încredere că Becali nu îi va lăsa pe drumuri, iar luni au venit să scandeze la Tribunalul Bucureşti pentru eliberarea sa.

În iulie 2005, un număr de 14 persoane şi-au pierdut viaţa în localitatea Vadu Roşca, complet inundată şi distrusă, iar câteva mii de familiii şi-au pierdut agoniseala de-o viaţă.

La o lună de la inundaţii, în 25 august, Gigi Becali mergea la Vadu Roşca, unde anunţa că s-a hotărît să construiască 200 de case pentru sinistraţi, după ce a văzut că Guvernul nu a construit nicio locuinţă. El a fost întâmpinat de localnici, cu o plăcuţă amplasată pe un stâlp pe care scria satul "Gigi Becali" şi a mers pe amplasamentul de la marginea localităţii Vulturul, unde pe o suprafaţă de 25 de hectare urmau să fie construite casele pentru sinistraţii din Vadu Roşca.

În 2005-2006, Gigi Becali a construit în localitatea Vulturu, pentru sinistraţii din Vadu Roşca ale căror case au fost distruse de inundaţiile catastrofale din 2005, un număr de 188 de locuinţe, prin Fundaţia Creştină Gigi Becali.

La patru ani de la inundaţii, însă, sinistraţii strămutaţi pe islazul de lăngă satul Vulturu nu deţin niciun act care să ateste că ei sunt proprietarii caselor.

Primarul comunei Vulturu, Alexandru Mihalcea, spune că din 2006 şi până în prezent a trimis zeci de adrese la Fundaţia Creştină Gigi Becali, prin care a solicitat să se găsească soluţii pentru ca sinistraţii care s-au mutat în casele construite din banii lui Gigi Becali să devină proprietarii caselor.

Mihalcea mai susţine că, dacă la început oficialii fundaţiei au cerut tabele cu numele celor care s-au mutat în case şi copii de pe hotărârile Consiliului Local Vulturu prin care terenul aferent fiecărei case a fost dat în folosinţă gratuită persoanelor ce s-au mutat în aceste locuinţe, ulterior nu au mai făcut nimic pentru a finaliza această acţiune.

"Prima adresă am primit-o de la Fundaţia Creştină Gigi Becali în data de 8 decembrie 2006, prin care ni se cerea lista cu persoanele care au beneficiat de casele construite de Gigi Becali. În data de 12 decembrie, am trimis informaţiile solicitate. În februarie 2007, ne-au cerut copii de pe hotărârile Consiliului Local Vulturu prin care terenul aferent fiecărei case a fost dat în folosinţă gratuită persoanelor care s-au mutat în aceste case. Am transmis şi aceste documente, dar situaţia nu s-a rezolvat. Ulterior, am trimis zeci de adrese la Fundaţia Creştină Gigi Becali, dar nu am mai primit nici un răspuns, iar oamenii nu au nici azi acte pe case", explică primarul Alexandru Mihalcea, care susţine că a sunat personal la fundaţie, dar fără niciun rezultat.

Potrivit acestuia, din cauză că oamenii nu au acte pe case, dar şi pentru că nu toţi cei care au primit case locuiesc în ele, au apărut situaţii în care locuinţele au fost ocupate de către alte persoane care nu au un acoperiş deasupra capului. Un astfel de exemplu este cel al lui Constantin Păun, care a ocupat casa dată Neguţei Mihalcea de către Gigi Becali.

Din cele 188 de case construite de Fundaţia Creştină Gigi Becali, doar 110 sunt locuite efectiv, restul caselor nu sunt locuite deloc sau sunt locuite temporar.

Cu toate acestea, beneficiarii caselor construite de Gigi Becali spun că au încredere în omul de afaceri şi speră că acestea le va da până la urmă acte de proprietate pe case.

"Nu avem niciun fel de act pe această casă. Aşteptăm de trei ani de zile să ne dea şi nouă actele care să arate că suntem proprietari, şi nu chiriaşi", spune Dumitra Postolache.

"Domnu’ Becali e om de cuvânt şi ne face acte pe case, că doar sunt casele noastre", spune şi Mariana Lazăr.

Singurul document pe care Fundaţia Creştină Gigi Becali l-a dat celor care locuiesc în casele construite din banii lui Gigi Becali este un "contract de colaborare şi finanţare". Numai că acesta nu are număr de înregistrare şi are valabilitate de 12 luni. În acelaşi document se mai arată că finanţatori sunt Fundaţia Creştină "Gigi Becali" şi persoana Gigi Becali, care, împreună, au dat peste 30 de mii de lei pentru fiecare casă construită. În act se mai arată că beneficiarul se obligă să se mute în imobilul construit în termen de 45 de zile de la data predării imobilului. Dacă nu face acest lucru, beneficiarul este obligat să restituie investitorilor întreaga sumă alocată pentru construcţia casei.

Aproximativ 50 de persoane din localitatea Vadu Roşca au venit cu două autocare, luni dimineaţă, la Tribunalul Bucureşti pentru a-l susţine pe Gigi Becali, ei declanşând un protest în care cer eliberarea finanţatorului FC Steaua.

Oamenii - mare parte de etnie romi - adunaţi în faţa Tribunalului Bucureşti au susţinut că au venit "să ceară dreptate pentru domnul Becali".

(Material realizat de Departamentul Corespondenţi, corespondenti@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici