Bercea Mondial, la Curtea de Apel Piteşti: Sunt arestat politic, avem o justiţie proastă

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a spus, marţi, la Curtea de Apel Piteşti, unde a fost dus după ce a contestat decizia de arestare a sa pentru încercarea de a mitui un angajat al Penitenciarului Colibaşi, că este ”arestat politic” şi că România are o ”justiţie proastă”.

415 afișări
Imaginea articolului Bercea Mondial, la Curtea de Apel Piteşti: Sunt arestat politic, avem o justiţie proastă

Bercea Mondial (Imagine: Cristi Cimpoes/ Mediafax Foto)

Bercea Mondial a fost dus marţi dimineaţă la Curtea de Apel Piteşti, unde a contestat decizia Tribunalului Argeş, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă în dosarul privind mituirea unui agent de la Penitenciarul Colibaşi, unde este încarcerat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bercea Mondial a făcut scandal încă de când a fost dat jos din dubă, strigând că nu i se face dreptate şi că de două luni încearcă să denunţe un supraveghetor al Penitenciarului Colibaşi.

”N-a vrut să mă scoată, n-a vrut să mă ia în seamă. (...) Avem o justiţie proastă în România”, a strigat Sandu Anghel.

La rândul său, fiica lui Sandu Anghel, Izaura Anghel, arestată la domiciliu în acelaşi dosar, a spus, la intrarea în sediul Curţii de Apel Piteşti, că ceea ce i se întâmplă este ”răzbunarea lui Băsescu, cheia lui Băsescu”, pentru ca ea să nu mai vorbească cu jurnaliştii. Izaura Anghel a mai susţinut că este ”nevinovată per total” şi că a ”sunat” la DIICOT” Piteşti pentru a face denunţ împotriva gardianului de la penitenciar, spunându-i-se să facă ”cerere”, dar că a fost arestată înainte de a face acea ”cerere”.

În sala de judecată, Sandu Anghel le-a spus judecătorilor că este ”arestat politic” şi a încercat să vorbească neîntrebat, fiind atenţionat de către magistraţi în privinţa regulilor care trebuie respectate în instanţă.

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au decis să amâne pentru 25 septembrie judecarea contestaţiei depuse de Sandu Anghel şi de fiica acestuia, Izaura Anghel, la măsura arestării preventive luate de Tribunalul Argeş. Amânarea a fost dispusă în condiţiile în care avocatul celor doi nu s-a putut prezenta la proces, iar inculpaţii au refuzat un avocat din oficiu.

În 18 septembrie, Izaura Anghel, fiica lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a primit mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile în dosarul în care este acuzată că a dat mită unui agent de la Penitenciarul Colibaşi, unde este încarcerat Sandu Anghel.

În acelaşi dosar, pe numele lui Bercea Mondial a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Decizia Tribunalului Argeş nu este definitivă, ea fiind contestată de cei doi la Curtea de Apel Piteşti.

Potrivit procurorilor Parchetului Tribunalului Argeş, Sandu Anghel şi Izaura Anghel sunt acuzaţi că au încercat să mituiască un agent de la Penitenciarul Colibaşi.

"Din probele administrate rezultă că suspectul Anghel Sandu (...), aflat în executarea unei pedepse în Penitenciarul Colibaşi, în perioada august-septembrie 2014 a abordat un agent de penitenciar şi i-a promis, în repetate rânduri, sumele de 1.000 de euro, respectiv 300 de euro, în schimbul intervenţiei acestuia pe lângă membrii Comisiei de muncă din cadrul Penitenciarului Colibaşi, în scopul obţinerii pentru suspect a dreptului la muncă în penitenciar, respectiv în scopul introducerii unui telefon mobil în penitenciar, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu", notau procurorii Parchetului Tribunalului Argeş.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, unde ispăşeşte o pedeapsă de opt ani şi nouă luni de închisoare pentru că şi-a înjunghiat un nepot într-un bar, în 2011. El a fost condamnat definitiv în 20 mai 2014.

Fiul său, Florin Anghel, a primit o pedeapsă de cinci ani şi trei luni de închisoare, pentru tentativă de complicitate la omor. În acelaşi dosar, soţia lui Bercea Mondial, Fănica Anghel, a fost condamnată la un an de închisoare cu executare, pentru mărturie mincinoasă şi instigare la această infracţiune.

Soţia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin şi Grinică Ion Anghel, precum şi fiica, Izaura, şi ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie din Constanţa, la sfârşitul lunii iunie, fiind acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

Florin Anghel i-ar fi dat fratelui preşedintelui, Mircea Băsescu, 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Bercea Mondial era judecat pentru tentativă de omor.

În schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate, spun anchetatorii.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului. Cei doi au fost trimişi în judecată, în 14 iulie, pentru trafic de influenţă şi, respectiv, complicitate la această infracţiune, dosarul fiind judecat la Tribunalul Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici