Biciclete închiriate GRATUIT pentru turiştii străini care vizitează Timişoara

Turiştii străini care vizitează Timişoara vor putea, de la 1 iulie, să închirieze, gratuit, biciclete cu care se pot plimba cel mult o oră, cardul pentru această facilitate putând fi ridicat în baza unui document de identitate valabil, transmite corespondentul MEDIAFAX.

252 afișări
Imaginea articolului Biciclete închiriate GRATUIT pentru turiştii străini care vizitează Timişoara

Biciclete închiriate gratuit pentru turiştii străini care vizitează Timişoara

Viceprimarul Timişoarei, Dan Diaconu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că sistemul VeloTM, prin care pot fi închiriate biciclete gratuit, va putea fi utilizat şi de turiştii străini care vin să viziteze „capitala Banatului”, de la 1 iulie. În prezent, este emis un card cu ajutorul căruia bicicletele puteau fi închiriate doar persoanelor cu act de identitate românesc valabil.

„Una dintre promisiunile pe care le-am făcut operatorilor din domeniul turismului a fost găsirea de soluţii pentru ca turiştii străini sau români să poată beneficia de sistemul de bike sharing automat VeloTM. După adaptarea sistemului de către RATT (n.r. Regia Autonomă de Transport Timişoara), iată am bucuria de a vă anunţa că începând cu 1 iulie, turiştii vor putea beneficia de această facilitate în aceleaşi condiţii cu cetăţenii Timişoarei. Cardurile se vor putea ridica în baza documentului de identitate de la punctele de distribuţie cunoscute ale RATT”, a anunţat Dan Diaconu.

Sistemul VeloTM a fost realizat în cadrul unui proiect european, fiind achiziţionate de către Primăria Timişoara 300 de biciclete care pot fi închiriate gratuit din 25 de staţii. Bicicletele pot fi închiriate cel mult o oră, iar cine nu respectă regula, riscă amenzi între 200 şi 500 lei. Bicicleta este considerată furată dacă nu este returnată în orice staţie în zece ore, iar persoana care s-a plimbat cu ea se alege cu dosar penal.

Timişoara este primul oraş din România cu sistem funcţional de bikesharing automat, VeloTM fiind inaugurat în vara anului 2015.

Până în prezent, sunt peste 19.000 de utilizatori ai sistemului, iar în funcţie de sezon, se înregistrează între 1.000 şi 1.500 de ridicări de biciclete pe zi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici