Bistriţa: Apartamentele a două familii, scoase la vânzare de bancă

Apartamentele în care locuiesc două familii din Bistriţa au fost scoase la vânzare de o bancă, deoarece persoanele respective nu şi-au rambursat creditele de nevoi personale, împrumuturile fiind garantate cu imobilele.

572 afișări
Imaginea articolului Bistriţa: Apartamentele a două familii, scoase la vânzare de bancă

Bistriţa: Apartamentele a două familii, scoase la vânzare de bancă

Preşedintele Băncii Cooperatiste Antic Bistriţa, Elena Horbean, a declarat, joi, că aceste două familii au luat, în urmă cu circa doi ani, credite de nevoi personale în valoare de 15.000 de lei, respectiv de 18.000 de lei.

"Nu sunt sume foarte mari, dar au fost garantate cu casele. Nu ştim de ce nu au mai plătit. Este greu de spus că din cauza crizei financiare, dar putem crede orice. Cert este că am tot încercat, pe toate căile, să ne recuperăm banii, dar fără succes. Aşa că am apelat la serviciile unui executor judecătoresc care le-a scos la vânzare", a spus Elena Horbean.

Apartamentul uneia dintre familii este scos la vânzare la preţul de 183.000 de lei, în timp ce locuinţa cealaltă are un preţ de 171.000 de lei. Cele două locuinţe vor fi vândute la licitaţie publică de un executor judecătoresc angajat de bancă.

"Ne aşteptăm, în perioada următoare, să avem tot mai multe astfel de probleme cu rambursarea creditelor, fiindcă observăm, încă de pe acum, că lumea plăteşte tot mai greu. Bine ar fi să fie din cauza sărbătorilor care se apropie când lumea îşi mai ţine bani pentru casă, dar mi-e teamă că nu e aşa. Oricum, aşteptăm nişte măsuri de relaxare fiscală pentru anul viitor fiindcă am înăsprit şi noi condiţiile de creditare", a afirmat Horbean.

Banca Cooperatistă Antic Bistriţa are peste 13.000 de membri şi funcţionează doar în Bistriţa-Năsăud. Ea este afiliată reţelei Credit Coop.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici