Bistriţa-Năsăud: 11 localităţi fără curent electric din cauza vântului şi a ploilor

Un număr de 11 localităţi din Bistriţa-Năsăud au rămas fără curent electric în urma vântului puternic şi a ploilor abundente înregistrate în judeţ, în noaptea de miercuri spre joi, iar un drum judeţean care face legătura între localităţile Uriu şi Târlişua a fost rupt de ape.

143 afișări
Imaginea articolului Bistriţa-Năsăud: 11 localităţi fără curent electric din cauza vântului şi a ploilor

Bistriţa-Năsăud: 11 localităţi fără curent electric din cauza vântului şi a ploilor (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Electrica Bistriţa, Ana Ileni, a informat, joi, printr-un comunicat, că au fost afectate două linii de medie tensiune. Este vorba de linia care leagă localităţile Prundu Bârgăului de Piatra Fântânele, localnicii din zonă rămânând fără curent miercuri seară, de la ora 20.30, deoarece şase posturi de transformare au rămas nealimentate cu energie. În localitatea Prundu-Bârgăului, o parte din case sunt şi în prezent nealimentate cu energie electrică.

A doua linie de medie tensiune afectată este cea care leagă Năsăudul de Beclean, unde au rămas fără curent de la ora 21.20 un număr de zece localităţi: Salva, Telciu, Runcu Salvei, Mititei, Mocod, Zagra, Poienile Zagrii, Aluniş, Suplai şi Nimigea.

Potrivit sursei citate, echipele de intervenţie ale Electrica lucrează şi în prezent la repunerea sub tensiune a posturilor de transformare.

De asemenea, Drumul Judeţean 171, care face legătura între localităţile Uriu şi Târlişua, a fost rupt pe o lungime de şase metri în urma ploilor abundente care au căzut în noaptea de miercuri spre joi, dar în zonă se circulă pe un singur sens.

Viceprimarul comunei Căianu Mic, Gheorghe Retegan, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că drumul s-a rupt la ieşirea din satul Căianu Mic spre comuna Spermezeu.

"A plouat foarte mult şi s-au umflat nişte pârâuri care au spălat puternic marginea drumului. Aşa s-a întâmplat că pe o lungime de şase metri drumul s-a rupt, dar l-am semnalizat corespunzător şi am anunţat Consiliul Judeţean (administratorul reţelei de drumuri judeţene- n.r) pentru ca astăzi (joi – n.r) să intervină şi să repare tronsonul”, a declarat Retegan.

Potrivit sursei citate, apa a mai inundat beciul unei case şi a pătruns în mai multe curţi, fără însă a ajunge în locuinţe.

Potrivit reprezentanţilor Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud, că cel mai mult a plouat însă în localitatea Şintereag, unde au căzut 45 de litri de apă pe metru pătrat în 24 de ore. În zonă însă, apele nu au creat probleme localnicilor. Temperaturile au scăzut şi ele până sub 10 grade Celsius, minima nopţii fiind înregistrată în localitatea Romuli, la graniţa cu judeţul Maramureş, unde mercurul a arătat 8 grade Celsius.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici