Blaga: DGIPI a devenit o structură lăbărţată, o voi analiza cu mare atenţie

Ministrul interimar de Interne, Vasile Blaga, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că DGIPI a devenit o structură "lăbărţată", cu peste 3.000 de angajaţi şi că acţiunile acest serviciu vor fi analizate cu mare atenţie, subliniind că direcţia ar putea intra sub control parlamentar.

38 afișări
Imaginea articolului Blaga: DGIPI a devenit o structură lăbărţată, o voi analiza cu mare atenţie

Blaga: DGIPI a devenit o structură lăbărţată, o voi analiza cu mare atenţie (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"DGIPI a devenit o structură lăbărţată. La început avea cam 1.100 de oameni, acum are peste 3.000. Voi analiza cu mare atenţie aceste servicii", a spus Blaga, dând de înţeles că direcţia face servcii intermediare.

El a mai adăugat că, în mod obligatoriu, Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) trebuie să intre sub control parlamentar, căci "nu are nimic de ascuns".

Blaga a răspuns astfel unei întrebări privind faptul că DGIPI nu se află sub control parlamentar, aşa cum sunt SRI şi SIE, iar Direcţia a devenit în ultima perioadă subiect de scandal, tocmai prin informaţii ce ar fi difuzate din interiorul instituţiei către anumiţi politicieni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici