Blocaje pe DN 1, din cauza şoferilor care opresc pe carosabil să pună lanţuri la maşini

Aproximativ 20 de blocaje în trafic s-au înregistrat, sâmbătă dimineaţă, pe Drumul Naţional 1, pe Valea Prahovei, din cauza şoferilor care opresc pe carosabil şi montează lanţurile la maşini pe drum, făcând astfel imposibilă continuarea drumului pentru ceilalţi şoferi.

59 afișări
Imaginea articolului Blocaje pe DN 1, din cauza şoferilor care opresc pe carosabil să pună lanţuri la maşini

Blocaje pe DN 1, din cauza şoferilor care opresc pe carosabil să pună lanţuri la maşini (Imagine: Mediafax Foto)

Directorul Drumuri naţionale Prahova, Valerian Manta, a declarat că, în condiţiile în care la munte ninge de câteva ore, pe Drumul Naţional 1, pe Valea Prahovei, se înregistrează frecvent blocaje în trafic din cauza şoferilor care, în momentul în care ajung în zonele unde carosabilul este acoperit cu zăpadă, opresc pe şosea pentru a monta lanţuri pe roţile maşinilor.

"Vin pe şosea umedă, fără zăpadă, iar când ajung în zonele în care ninge, mulţi şoferi, în loc să tragă pe dreapta într-o parcare sau pe banda a doua a drumului, opresc pur şi simplu în mijlocul drumului să-şi monteze lanţurile, Această operaţiune durează zece-cincisprezece minute, timp în care se creează blocaje", a afirmat Valerian Manta.

Acesta a precizat că sâmbătă dimineaţă s-au înregistrat aproximativ 20 de astfel de cazuri şi că a cerut ajutorul Poliţiei Rutiere pentru a-i determina pe şoferi să nu mai procedeze în acest fel.

Potrivit sursei citate, cele cinci utilaje de deszăpezire care acţionează pe DN 1 sâmbătă nu pot interveni pentru a curăţa carosabilul din cauza şoferilor care blochează drumul pentru a monta lanţurile la maşini, în special în zonele Posada şi Buşteni.

În ultimele ore, pe Valea Prahovei a nins abundent în zonele montane şi continuă să ningă, însă zăpada căzută nu permite, deocamdată, deschiderea pârtiilor din staţiunile prahovene pentru
turişti.

Cel mai mare strat de zăpadă s-a aşternut pe pârtiile din staţiunea Azuga, unde, potrivit lui Alex Bîrţoiu, de la Serviciul Salvamont din această staţiune, stratul de zăpadă ajunge până la douăzeci de centimetri, însă nu se poate schia. Nici pârtia Kalinderu din Buşteni nu este deschisă pentru turişti. Administratorul pârtiei, Ion Vasilescu, a declarat că în urma ninsorii din noaptea de vineri spre sâmbătă stratul de zăpadă de pe pârtia situată la o altitudine maximă de 1300 de metri abia ajunge la cinci centimetri.

Potrivit Salvamont Sinaia, la 2000 de metri altitudine stratul de zăpadă este de zece centimetri, însă acesta nu permite încă practicarea sporturilor de iarnă.

Cu toate că pe Valea Prahovei nu a fost deschis sezonul de schi, sute de turişti se îndreptau, sâmbătă dimineaţă, către staţiunile montane pentru a se bucura de prima zăpadă din acest sezon.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici